Fanovi izračunali dimenzije PlayStation 5 konzole, još ponešto otkrio i Sony

Tokom prošlonedjeljnog predstavljanja PlayStation 5 konzole, iz kompanije Sony su se tek ovlaš dotakli teme operativnog sistema. Međutim, to ne znači da nemaju šta da kažu na tu temu, koja će biti aktuelna narednih dana i mjeseci.

Matt McLaurin, potpredsjednik odsjeka za dizajn kompanje Sony, obećava da će operativni sistem PlayStation 5 konzole dobiti potpuno novi izgled. Biće to, kako kaže, vrlo zanimljiva evolucija i kompletna promjena u odnosu na PS4, sa pojedinim vrlo različitim novim konceptima.

„Operativni sistem za PlayStation 5 konzole trebalo bi da bude suptilniji i da ima novi vizuelni jezik. Korisnički interfejs bi trebalo da bude u potpunosti reskonstruisan. Ni jedan piksel neće ostati netaknut”, obećao je McLaurin.

Radikalno drugačiji dizajn

On je nagovijestio da bismo mogli da očekujemo promjene i u korisničkom interfejsu početnog ekrana. Ono što još nije sasvim izvjesno je da će izgled Sony PlayStation 5 konzole dobiti i svoju crnu verziju. Očekuju se, takođe, hardverska rješenja fleksibilnija nego što je to bio slučaj kod PS4.

Izgled dolazeće PlayStation konzole je, očekivano, izazvao pomiješane reakcije. Radikalno drugačijeg dizajna u odnosu na dosadašnje konzole kompanije Sony, ali i na konkurente, najnovija platforma za gamnig izaziva brojna dodatna pitanja.

Zahvaljujući predstavljenom i skupljem izdanju konzole koje posjeduje 4K Blu-Ray čitač diskova, čije su dimenzije na svim uređajima iste, fanovi su uspjeli da otkriju gotovo precizne dimenzije PlayStation 5 konzole. Pri tome su dolazeću konzolu uporedili sa ostalim aktuelnim, ali i prethodnim konzolama Sony, Microsoft i drugih kompanija.

Procjena i fotografija za poređenje

Forumaši na osnovu čitača diskova procijenili da je visina Sony PlayStation 5 konzole oko 38 centimetara

Na osnovu čitača diskova, forumaši na ResetEra stranici procijenili su da je visina Sony PlayStation 5 konzole oko 38 centimetara. Širinu konzole su procijenili na 9 cm. PS5 je dakle viša i od PlayStation 3 konzole, koja je tu titulu nosila više od decenije. Kad se uporedi sa glavnim suparnikom, Xbox Series X, PS5 je dosta viši, dok je Microsoft konzola znatno šira, sa oko 15 centimetara. Ne čudi što XSX konzolu porede sa frižiderom, a nedavno otkriveni dizajn PS5 sa ruterom, Sauronovim okom i otvorenom knjigom, u čijem je centru – PS2!

Kako biste dobili realan uvid u dimenzije PlayStation 5 konzole, na ResetEra stranici je okačena fotografija koja prikazuje poređenje, rame uz rame, sa drugim konzolama, tako da već sad možete isplanirati gdje ćete uklopiti ovu konzolu, ako planirate da je kupite, objašnjava Play! Zine, prenosi mondo.rs. Ne treba zaboraviti da ćete Sony PS5 konzolu moći da položite ili držite uspravno, tako da imate dvije opcije za uklapanje.

Scroll to Top