Samsung zbog pandemije spušta cijene dolazećih Galaxy Note20 uređaja?

Dolazeći Samsung Galaxy Note20 telefoni će se nakon premijere 5. avgusta u prodaji pojaviti 21. istog mjeseca. Mediji iz Južne Koreje sugerišu da će se ovi premijum uređaji prodavati po nešto nižoj cijeni od one koju su po objavi imali prošlogodišnji Galaxy Note10 smartfoni.

Prevedeno u američku valutu, novi, Galaxy Note20 telefoni će biti za oko 40 dolara jeftiniji u odnosu na prethodnu generaciju. Iako ovo ne predstavlja neko značajno pojeftinjenje, svakako se kosi sa predviđanjima industrije da će ovogodišnji Samsung Note modeli biti skuplji od svojih prethodnika. Smanjenje cijene se djelimično objašnjava očekivanjima o manjoj potražnji, uzrokovanoj COVID-19 pandemijom, prenosi balkanandroid.com.

Po objavi, Samsung Galaxy Note10 je koštao 950 dolara/evra, dok je Note10+ imao cijenu od 1100 dolara/evra. Novi izvještaj ne pominje da li će pojeftinjenje modela dolazeće Galaxy Note20 serije biti primijenjeno i na globalna tržišta ili se odnosi samo na Južnu Koreju.

Uprkos nižim cijenama, Samsung navodno očekuje slabiju prodaju Galaxy Note20 serije. Ove informacije stižu nakon što je S20 serija zabilježila slabije rezultate zbog finansijskih problema sa kojima se kupci trenutno suočavaju.

Galaxy Note20 linija će biti predstavljena tokom Samsungovog Unpacked događaja 5. avgusta. Na istoj ceremoniji očekuje se još nekoliko noviteta južnokorejske kompanije. Mnogi očekuju predstavljanje i nove linije fantastičnih Samsung Galaxy Watch pametnih satova.

Za razliku od smartfona premijum klase, telefoni Samsungove revolucionarne A serije srednjeg cjenovnog ranga prodaju se bolje nego ikad. Rekli bismo posve očekivano, s obzirom na vrhunski kvalitet i neka avangardna rješenja kojima su oplemenjeni uređaji Galaxy A serije. Dok čekamo službeno pojavljivanje Galaxy Note20 serije, najnoviji modeli A serije sa Quad ili Triple kamerama su već tu. Možete da ih nabavite u 3D BOX-u po najpovoljnijim cijenama u BiH.

Scroll to Top