Xiaomi obilježava 10. rođendan superatraktivnim novim uređajima

Kineska kompanija Xiaomi ove godine obilježava deceniju postojanja i proizvodnje pametnih telefona. Međutim, planirano obilježavanje jubileja otkazano je usljed pandemije Corona virusa.

Xiaomi se na tržištu pojavio nešto više od godinu dana poslije prve verzije Android operativnog sistema. Tako je postao jedan od prvih kineskih proizvođača koji je prihvatio novi softver za mobilne uređaje. Android je na Xiaomi uređajima ubrzo dobio i nadogradnju u vidu MIUI korisničkog interfejsa.

Kada se prvi Xiaomi Mi 1 pojavio na tržištu koštao je 288 dolara. Cijela prva serija od 300.000 komada je rasprodata ubrzo po predstavljanju. Prvi Xioami pametni telefon bio je i prvi veliki uspjeh te kompanije, budući da je prodat u više od 7 miliona komada. Glavna ideja, koja je i dovela do ogromnog uspjeha za samo 10 godina, bila je potpuno orijentisanje na internet kao kanal za reklamiranje i prodaju, dok je korišćenje klasičnih kanala prodaje svedeno na minimum, prenosi telegraf.rs.

Premijum serija pametnih telefona

Prvi Redmi telefon Xiaomi je lansirao 2013. godine, kao pristupačniji, budžetski model. Taj uređaj je prodat u 44,6 miliona primjeraka. Godinu dana kasnije, kreiran je plan nastanka Xiaomi ekosistema, koji je sa telefona počeo da se širi na veliki broj različitih tehničkih proizvoda koji će ponijeti logo kineske kompanije. Uz pomoć više od 100 startup-ova Xiaomi je za samo 6 godina uspio taj logo da stavi na više od 1.000 proizvoda. Među njima je i premijum serija Mi MIX telefona, lansirana krajem 2016. godine. Xiaomi uređaji danas su dostupni u 90 zemalja svijeta.

Desetogodišnjicu postojanja Xiaomi obilježva lansiranjem 3 nova “jubilarna” proizvoda. To su smartfoni Xiaomi Mi 10 Ultra i Redmi K30 Ultra, te providni Mi TV LUX Transparent Edition televizor. Novi Mi 10 Ultra je premijum telefon vrhunskih karakteristika. Opremljen je 120x ultra zum kamerom. Ta kamera je jedna od najboljih na svijetu i drži prvo mjesto na prestižnoj DxO Mark listi. Telefon koji pokreće unapređeni Snapdragon 865+ čipset, dolazi sa mogućnošću brzog punjenja od 120W i bežičnog brzog punjenja od 50W. Hrabrost i snaga kompanije Xiaomi da se upusti u tržišnu utakmicu u premijum segmentu tržišta pametnih telefona podržana je vrhunskim tehnološkim rješenjima i inovacijama, koje se stalno istražuju i unapređuju.

Prvi providni televizor na svijetu

Redmi K30 Ultra je telefon koji prati prvobitnu filozofiju kompanije, nudeći fanovima jubilarni flagship uređaj po cijeni prvog svog smartfona Mi 1 od 288 dolara. I dalje nudeći najbolje performanse po razumnoj cijeni, ovaj uređaj predstavlja suštinu Xiaomi strategije stavljajući korisnika u centar svega što ta kompanija radi.

Mi TV LUX Transparent Edition je prvi providni televizor na svijetu u serijskoj proizvodnji, koji nemoguće pretvara u moguće i dokazuje da je kineska kompanija od samog početka uspijevala da pravi cool proizvode. Novi jubilarni premijum proizvodi na najbolji način pokazuju suštinu brenda Xiaomi i trasiraju put za ono što nas od kineskog tehnološkog giganta očekuje u budućnosti.

Scroll to Top