Izdavači video igara profitirali, pa časte akcijskim cijenama hit naslova

Zahvalnost gaming fanovima za odlične prodajne rezultate tokom pandemije Corona virusa mnogi izdavači video igara odlučili su da ovog ljeta iskažu akcijskim cijenama svojh hit naslova. EA već drugi put u vrlo kratkom periodu donosi veliko sniženje nekih od svojih najpopularnijih igara. A u 3D BOX-u je trenutno aktuelna i ljetna mega akcija na hit naslove mnogih drugih izdavača.

Pandemija Corona virusa izazvala je pravi bum u korišćenju video igara. Povećana je i prodaja gaming konzola i drugih dodataka. Gotovo cijela gaming industrija od početka krize s Coronom bilježi izraziti rast. Ipak, mora se priznati da su i gaming izdavači znalački iskoristili prvi talas pandemije plasirajući ponude koje je teško ignorisati.

Izdavači spremno dočekali ukazanu priliku

Izdavači su svjesni da video igre mogu rasteretiti i oraspoložiti, prenosi mondo.rs. Uostalom, i Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje gaming kao oblik oslobađanja od stresa i društveno odgovorno ponašanje tokom globalne zdravstvene krize. Činjenica je da gaming fanovi svoje omiljene igre ove godine igraju češće i duže nego ranije.

Prodajni bum koji bilježe izdavači dokazuju i poslovni rezultati kompanija koje se bave razvojem igara. Tako je obrt kompanije Activision Blizzard, koja je lansirala igre Call of Duty i World of Warcraft u proteklom kvartalu povećan za 38 odsto, na 1,93 milijardi evra. Istovremeno je broj aktivnih korisnika njihovih igara porastao u roku od tri mjeseca – april, maj i jun – sa 102 na 125 miliona, saopštila je Activision Blizzard kompanija.

Izdavači su izuzetno brzo i efektno iskoristili ukazanu priliku. Izdavačka kuća King, poznata po planetarno popularnoj franšizi Candy Crush je, recimo, nedjeljama nudila besplatne dodatke za igranje.
Kompanija Take-Two Interactive, koja stoji iza igara Grand Theft Auto i NBA 2K20, ostvarila je rast obrta u prošlom kvartalu od 54 odsto, na 831,3 miliona dolara. Koncern Electronic Arts, koji je poznat po igricama FIFA i Star Wars povećao je prognozu obrta za tekuću godinu. Očekuju, naime, da će ostvariti obrt u visini od nevjerovatnih 5,95 milijardi dolara.

Sniženje PSS4 igara i do 70%!

Sve bolja prodaja igara za PlayStation donijela je kompaniji Sony veći obrt tokom zdravstvene krize, a prezadovoljni mogu biti i izdavači PS4 naslova. U prošlom kvartalu je obrt u prodaji igara bio za trećinu veći nego prošle godine. Operativna dobit porasla je sa 74 na 124 milijarde jena.

S obzirom na sve to, izdavači video igara su ovog ljeta odlučili da za uspjeh na tržištu zahvale gaming fanovima. Iz tog razloga, na velikoj ljetnoj akciji, na sniženjima i do 70%, nalaze se brojni atraktivni naslovi. Na svim 3D BOX prodajnim mjestima pronaći ćete po najnižim cijenama do sada ogroman broj PS4 igara koje bi vas mogle zanimati. Ušteda može biti zaista velika, međutim, količine su ograničene, a neke akcije ističu krajem ove sedmice, pa požurite u 3D BOX.

Scroll to Top