Sony patentirao više novih tehnologija za dolazeći PlayStation 5 (Video)

Sony u posljednje vrijeme nastoji da brojne nove tehnologije objedini sa PS5 konzolom. To se može zaključiti na osnovu njihovih zanimljivih zahtjeva za patentiranje. Takav je, na primjer, virtuelni gaming ortak koji će igračima praviti društvo tokom igranja i pružati im, vjerovatno, moralnu podršku.

Međutim, najnoviji patent koji se našao na internetu otkriva sistem koji Sony vezuje za dolazeći DualSense kontroler. Funkcija će mu biti detektovanje načina na koji igrači drže kontroler, prenosi Play! zine.

Za DualSense je već otkriveno da će imati adaptivne tastere koji će pružati otpor pri određenim aktivnostima. Imaće, takođe, i haptičku podršku koja će omogućiti igračima da osjete podlogu po kojoj se kreću kao i vremenske uslove u igri. Ali koji doprinos donosi detektovanje načina na koji igrači drže Sony PS5 kontroler?

Ovaj sistem bi najviše koristi mogao imati za igrače koji dijele jedan Sony PlayStation uređaj sa još nekim. Sistem bi, navodno, trebalo da je u stanju da detektuje način na koji određeni korisnik drži kontroler, odnosno mogao bi da prepozna njegov ustaljeni stil. Samim tim, automatski bi se logovao na njegov profil. Na taj način igračima bi se omogućilo da ulaze u igru bez potrebe za manuelnim logovanjem, jer bi to sve radio ovaj sistem.

Kada se pojavi, sistem koji je patentirao Sony će omogućiti da se dostignuća u igrama ne pripisuju drugim korisnicima. DualSense bi prepoznao da ste to vi i sve bi išlo na vaš nalog. Ovo može biti još korisnije kada se igra kroz PlayStation VR.

Moć DualSense kontrolera prošle sedmice je ekskluzivno predstavljena i novim promotivnim video materijalom. Ako ste propustili priliku da ga pogledate prethodnih dana na 3D BOX Blogu, sada imate priliku da to učinite ispod ovog teksta. Sve u svemu, Sony nam je ostao dužan još samo da zvanično saopšti cijenu PS5 konzole, ali i cijenu DualSense kontrolera koji bi u prodaji trebalo da se pojave pred novogodišnje praznike.

Scroll to Top