Sony potvrdio da će 99% PS4 igara biti kompatibilno sa PS5 konzolama

Oko 99% PS4 igara biće kompatibilno sa PlayStation 5 konzolama, potvrdio je Sony. Najveći hitovi, koji će biti objavljeni za PlayStation 5, biće objavljeni i za PlayStation 4, a među njima su i neke vrlo važne ekskluzive.

Cyberpunk 2077 se i dalje podrazumijeva za PS4 igrače, kao i novi Crash Bandicoot ili Call of Duty. Međutim, imamo čak i tri nova naslova, koja će debitovati na PlayStation 5 konzoli, ali će moći da se igraju i na PS4 konzolama, prenosi mondo.rs.

Odmah nakon što je prije dva dana PlayStation 5 prezentacija privedena kraju, objavljeno je da će Spider-Man: Miles Morales, Sackboy: A Big Adventure i Horizon: Forbidden West doći u nekom trenutku i na prethodnu generaciju konzola tj. na PS4.

Sva tri navedena naslova će biti dostupna za kupovinu za PlayStation 4 konzolu u klasičnom DVD ili digitalnom izdanju. Ako se igrač nakon toga odluči da uloži u novi PlayStation 5, svaku od ove tri igre, unaprijeđenu za PS5, dobiće besplatno, jer ju je već kupio za PS4.

Novi Spider-Man biće dostupan PS5 igračima od 19. novembra i to u standardnom i Ultimate izdanju, mada nema potvrde da će odmah doći i za PS4. Druga dva naslova biće objavljena kasnije, do kraja ove ili tokom 2021. godine, za obe konzole.

S opcijom PRE-ORDER, neke od naslova i za PS4 i za PS5 već možete da rezervišete u 3D BOX-u. Pored novčane uštede steći ćete i atraktivne bonuse. Trenutno najatraktivniji PRE-ORDER naslov je Call of Duty: Black Ops Cold War za PlayStation 4, ali i za PlayStation 5 konzole.

Scroll to Top