Cijene PS5 konzola i datum početka prodaje napokon poznati (Video)

Kompanija Sony napokon je zvanično saopštila cijene PS5 konzola i datume njihovog izlaska na tržišta širom svijeta. Osnovna cijena PlayStation 5 platforme za gaming sa CD jedinicom će tako koštati 499 evra, dok će njena digitalna verzija koštati 399 evra. Prodaja u odabranim zemljama startuje 12. novembra, a u ostatku svijeta 7 dana kasnije.

Uz cijene PS5 konzola i datume početka njihove prodaje, kompanija Sony otkrila je još nekoliko izuzetno zanimljivih podataka. Između ostalog, najavljeni su još neki novi naslovi PS5 igara. A tu su i neke nove ekskluzive koje će sigurno uticati na jačanje i proširenje PlayStation zajednice u odnosu na sve ostale konkurente. Među takve naslove, pored već ranije potvrđenih noviteta, svakako spadaju i upravo najavljeni novi God of War, Final Fantasy XVI PS5, kao i potpuno nova Harry Potter open world igra pod nazivom Hogwarts Legacy studija Warner Bros.

Cijene PS5 konzola su, dakle, definitivno potvrđene. Njihova prodaja 12. novembra kreće u SAD, Japanu, Kanadi, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji. Sedam dana kasnije, 19. novembra, prodaja počinje i u ostatku svijeta, gdje i mi pripadamo. Za sada nema nagovještaja da bi nove konzole mogle da kasne na tržišta Balkana.

Sony zadržava prednost nad konkurencijom

Odlično osmišljenom strategijom, koja je utemeljena na velikom i vrijednom radu razvoja u proteklom periodu, Sony je ostvario ogromnu prednost u odnosu na konkurenciju. Cijene PS5 konzola su apsolutno konkurentne cijenama glavnog rivala – Xbox platformama kompanije Microsoft. Međutim, ogromnu prednost Sony PlayStation brendu donosi već impresivan broj novih PS5 igara i među njima nekoliko spektakularnih ekskluziva.

Pored toga, Sony je pripremio i poseban PlayStation Plus paket u kojem su najveći PlayStation 4 hitovi. Igrači mogu da ih igraju odmah nakon što kupe PS5 konzolu i obave njihovo jednostavno preuzimanje. Cijene PS5 konzola su manje-više očekivane i prihv/atljive. U sekciji PRE-ORDER neki od najavljenih PS5 naslova već mogu da se kupe u pretprodaji. PRE-ORDER donosi značajnu uštedu i atraktivne bonuse koje istinski fanovi PlayStation brenda ne propuštaju.

Scroll to Top