Samsung predstavio Galaxy S20 FE, smartfon izrađen po željama fanova!

Tri flagship Samsung smartfona iz ovogodišnje Galaxy S20 serije, sada su dobila i četvrtog člana, poboljšani, a jeftiniji Galaxy S20 FE. Ovaj novitet iz najviše klase rezultat je dosadašnjih korisničkih iskustava i povratnih informacija koje je Samsung do sada dobijao od svojih fanova.

Galaxy S20 FE zvanično je predstavljen kao unikatni, Fan Edition model uređaja koji će upotpuniti ovogodišnju Galaxy S20 flagship seriju Samsung smartfona. Stvoren je da udovolji iskazanim željama fanova koji su svoja zapažanja i prijedloge u vezi mogućih poboljšanja uputili južnokorejskoj kompaniji.

Upravo predstavljeni model, kako je zvanično saopšteno, na tržištima širom svijeta biće dostupan od 2. oktobra ove godine. Iako cijena ovog modela još nije zvanično potvrđena, izvjesno je da će se kretati oko 630 evra.

U pitanju je flagship koji dolazi u mnogo boja, kako bi korisnici mogli da ga uklope u različite stilove. Vođeni mističnom bronzom Note 20 modela, dizajneri su odlučili da predstave šest boja za Galaxy S20 FE: Navy, Red, Lavander, Mint, White i Orange. Sve ove boje, kako kažu, rezultat su raznih istraživanja i potpuno novih metoda proizvodnje. Ponosni su na svoj tzv. haze finish, koji unapređuje mat boju, pa se mogućnost pojavljivanja mrlja od otiska prstiju smanjuje.

Zanimljivo je da se kod Galaxy S20 FE pojavljuje potpuno ravan ekran. Riječ je o Super AMOLED displeju dijagonale 6.5 inča u čijem je vrhu smješten minijaturni otvor za selfie kameru. Na poleđini je, očekivano, trostruki sistem kamera koji čine široki senzor od 12 MP, telefoto kamera od 8 MP i ultraširoki senzor od 12 MP. Glavnu kameru, između ostalog, odlikuje izuzetna stabilnost, kao i mogućnost snimanja video zapisa u 4K rezoluciji.

Čipset Galaxy S20 FE modela je manje-više isti kao i kod tri malo starija modela iz S20 serije. Super brzo punjenje, Wireless punjenje uz druge uređaje ili bežično punjenje telefona su i na ovom uređaju omogućeni. Otpornost na vlagu i prašinu kod najnovijeg flagship uređaja Samsung brenda potvrđena je sertifikatom IP68.

Scroll to Top