TOTALNO RASPAKIVANJE Otkrivene sve tajne unutrašnjosti PS5 konzole (Video)

Ne morate čekati servis da biste vidjeli unutrašnjost PlayStation 5, jer je Sony službeno izveo totalno raspakivanje dolazeće konzole. U neobično opuštajućem video prikazu, stručnjak kompanije Sony rastavlja PS5 konzolu i pokazuje kako izgleda njena unutrašnjost.

Totalno raspakivanje je pokazalo da novi PlayStation, prije svega, ima veoma složen sistem hlađenja. Tu je ventilator od 120 milimetara koji uvlači vazduh sa obe strane, kao i provodnik toplote čiji oblik, zajedno sa protokom vazduha formiraju hlađenje kakvo biste očekivali kod parne komore. Koristi se čak i tečni metal kao provodni materijal na AMD-ovom procesoru s 8 jezgri, kako bi se dugoročno obezbijedile visoke performanse hlađenja.

Totalno raspakivanje konzole pokazalo je da korisnici neće imati problema da u nju dodaju još jedan SSD disk, prenosi Engadget. Oba zakrivljena bijela panela se lako skidaju, otkrivajući prostrani SSD slot, u koji je moguće instalirati PCIe 4.0 M.2 drajv. Zamjena osnovnog SSD diska kapaciteta 825 GB neće biti moguća, pošto je on sastavni dio matične ploče konzole.

Totalno raspakivanje PlayStation 5 konzole daje dobar uvid i u sam procesor, njegovih 16 GB GDDR6 memorije i prilagođeni SSD kontroler. Ugrađeno je i napajanje od 350 W. Sony je, očigledno, bio veoma zainteresovan za dizajn, koji osim što dobro izgleda, omogućava i tihi rad konzole, kao i njen vertikalni odnosno horizontalni položaj. Video koji ovdje možete da pogledate prikazuje i jednostavno rukovanje postoljem konzole, odnosno njegovo premještanje s jedne na drugu poziciju.

Sada, kada je totalno raspakivanje PlayStation 5 konzole izvedeno pred očima cijelog svijeta, Sony je ostao dužan još samo da nas upozna i sa svim detaljima interfejsa svoje najnovije platforme za gaming, koji je još misterija.

Scroll to Top