SONY OTKRIVA Upoznajte novi, PlayStation 5 korisnički interfejs (Video)

Korisnički interfejs dolazeće PlayStation 5 platforme za gamnig više nije tajna. Sony nas je poslije nedavnog upoznavanja sa hardverom PS5 konzole, sada upoznao i sa njenim softverom. Ako ste možda propustili priliku da pogledate rastavljanje dolazeće konzole, na ovom blogu i dalje imate priliku da to vidite.

U cilju što boljeg predstavljanja, Sony je kreirao video u kojem otkriva svoje posljednje tajne o PlayStation 5 konzoli. Korisnički interfejs je glavna tema ovog materijala koji nas prvi put upoznaje sa opcijama koje će formirati naše korisničko iskustvo na novoj platformi za gaming.

Predstavljajući korisnički interfejs, Sony nas je prvo upoznao sa Playstation 5 kontrolnim centrom. Kroz dalju prezentaciju nas vodi prepoznatljiva Sony PlayStation maskota Sack Boy, prenosi Play! Zine. Demonstrirane su nove funkcije kao što su “kartice” i nove aktivnosti koje možete da radite unutar i van igara. Otkriveno je i kako da komunicirate sa prijateljima, kako da se povežete i igrate igre zajedno, snimate sebe dok igrate i još mnogo toga.

Da ne bismo sada prepričavali sav sadržaj snimljene prezentacije, najbolje je da sami pogledate video prilog koji otkriva šta nam sve donosi PS5 korisnički interfejs:

Scroll to Top