Assassin’s Creed Valhalla u nekoliko slika pred dolazak u prodaju

Assassin’s Creed Valhalla, najnoviji naslov čuvene franšize, u prodaji će se pojaviti 17. novembra ove godine. Brojni fanovi širom svijeta s velikim nestrpljenjem i velikim očekivanjima broje dane do izlaska Valhalle. U javnosti su se upravo pojavili skrinšotovi nekoliko kadrova iz dolazeće igre.

Skrinšotove je podijelio Raphael Lacoste, stariji umjetnički direktor Assassin’s Creed Valhalla. Na njima se vide razni prizori iz priče. Na jednom skrinšotu prikazana je polarna svjetlost nad vikinškim naseljem. Na drugom se vidi kako se Eivor u sumrak ili zoru spušta do kamenog kruga nalik Stonehenge-u. Na trećem je crkva okrenuta prema rijeci zaklonjenoj drvećem.

Prikaz vikinškog naselja u Assassin’s Creed Valhalla

Sve navedene slike stigle su putem Twittera i prilično su komprimovane, prenosi PC Gamer. Međutim, Lacoste je obećao da će uskoro podijeliti i verzije u 4K rezoluciji. Mnoge fanove to bi moglo navesti na ideju da desktop pozadinu svojih kompjutera ili laptopa ukrase upravo nekim Assassin’s Creed Valhalla prizorom. U svakom slučaju, sve je ovo dio dobro planirane marketinške kampanje koja već neko vrijeme uspješno radi na promociji najnovijeg naslova franšize.

Trenutno se sa velikom sigurnošću može tvrditi da će Assassin’s Creed Valhalla nastaviti uspješnu tradiciju prethodnih ostvarenja. Ipak, u javnosti je stvoren i osjećaj da će Valhalla donijeti do sada najuzbudljiviju priču praćenu još boljom grafikom. Budući da će se igrati i na PlayStation 5 konzolama, nema sumnje da nam donosi sasvim novi kvalitet i novi doživljaj igre.

Raphael Lacoste nas je upoznao sa predivnim nordijskim predjelima u Assassin’s Creed Valhalla
Scroll to Top