Naručio na eBay-u PS5 konzolu za 900 $, isporučena mu upakovana cigla

Nestašica PS5 konzola osjeća se u cijelom svijetu, a to ponekad dovede i do tragikomičnih situacija. O nesrećnom ili bolje reći naivnom kupcu iz SAD danas bruji cijeli svijet. Frustriran nestašicom konzola najnovije generacije, on ih je potražio na eBay-u i odabrao jednu koja je nuđena za 900 $. Uplatio je traženi iznos, ali ubrzo je doživio neprijatno iznenađenje, kada mu je na kućnu adresu dostavljena fino upakovana cigla.

Dostupnost PS5 konzola je trenutno izuzetno ograničena. Veoma mali broj tih uređaja uglavnom ugrabe preprodavci. Oni ih potom preprodaju po višestruko višim cijenama, što kupce stavlja u izuzetno lošu poziciju, pogotovo pred praznike, prenosi Telegraf.

Međutim, na sajtovima kao što je eBay nije jedini problem iskeširati više od predviđene cijene za PS5. Daleko veća briga kupcima je da li će uopšte dobiti konzolu koju su naručili. Slučaj pomenutog Amerikanca to najbolje potvrđuje. Umjesto modernog uređaja futurističkog izgleda on je u kutiji pronašao samo obični cigla-blok.

Kako bi privukao žrtve prevarant je u oglasu dao detaljan opis PS5 konzole. I sama cijena od 900 dolara je bila primamljiva, pošto većina konzola najnovije generacije kod preprodavaca ima četvorocifrenu cijenu.

Nažalost, ovo nije ni prvi ni posljednji slučaj prevare u kojoj se zloupotrebljava PS5 konzola. Mnogi prevaranti, naime, postavljaju oglase za fotografije Playstation 5 konzola, ali ne i za sam uređaj. U tom slučaju je teško izvući uloženi novac, pošto prevaranti uglavnom napomenu da se radi o fotografijama, dok kupci koji ne čitaju pažljivo ostaju bez velike sume novca i bez konzole.

Da su nestašica i potražnja konzola uzajamno ogroman problem, potvrđuje i to da većinu uređaja koji se slučajno nađu u regularnoj prodaji ugrabe preprodavci. U Britaniji se čak vrše organizovane pljačke kamiona koji prevoze PS5 konzole do prodavnica.

Scroll to Top