PlayStation gaming nikad nije bio jači, potvrđuju to ovogodišnji naslovi

Da nije trenutne nestašice PS5 konzola, ovo bi vjerovatno bila najbolja godina za PlayStation gaming. Kad bi bilo moguće da zanemarimo nedavni izlazak najnovije Sony platforme za video igre, moglo bi se reći da je PS4 upravo 2020. godine doživio kulminaciju.

Godinama iščekivani Cyberpunk 2077 za PS4 je od juče konačno u prodaji i dostupan svima. Doduše, ova igra zbog opcije za ulazak likova u seksualne odnose nije za mlađe od 18, ali će starije oraspoložiti. Iz časa u čas stižu pozitivne reakcije o ovoj igri. Gaming zajednica je već otkrila mnošto veoma zanimljivih detalja zbog kojih bi Cyberpunk 2077 uskoro mogao postati najprodavaniji PS4 naslov u prvoj sedmici. Nije to samo zbog gomile poznatih likova na čijem čelu je Keanu Reeves, a neki se kunu i Elon Musk. Ovo je i napeta i uzbudljiva RPG avantura u kojoj vaše odluke presudno utiču na dalji razvoj događaja.

Da je Cyberpunk 2077 izašao ranije, The Last of Us 2 vjerovatno ne bi pokupio skoro sve ovogodišnje gaming nagrade. Ovako, TLOU2 je ovogodišnji apsolutni The Golden Joystick Awards šampion sa osvojenim glavnim nagradama čak u 7 kategorija. The Last of Us 2 je, naime, trijumfovala u kategorijama Najbolja akciono-avanturistička igra, Najbolji performans (za lik Abby), Najbolja naracija, Najbolji zvuk, Najbolja režija, Igra godine i kao Game with best Accessibility.

Najbolji naslovi u 2020.

Ghost of Tsushima je, nažalost, osvojio samo Nagradu za najbolju umjetničku režiju, ali i Nagradu za igru godine po izboru publike. Riječ je, zaista, o pravom remek-djelu studija Sucker Punch koje prikazuje dramu i epske borbe na tlu feudalnog Japana pogođenog najezdom Mongola. I kao da sve ovo nije bilo dovoljno da proslavi gaming 2020, upravo stiže vijest i iz Rockstar studija.

Rockstar je upravo na dan izlaska Cyberpunk 2077 naslova objavio video sa prikazom do sada najvećih unapređenja za GTA Online. GTA Online: The Cayo Perico Heist biće dostupan kao nadogradnja od 15. decembra za jednog ili do četiri igrača. Nadogradnja će biti besplatna za sve platforme.

Na kraju ne možemo a da ne pomenemo i još neke naslove koji su zakačili poneku nagradu. Final Fantasy VII Remake osvojio je nagrade za Najbolju muziku i Najbolju RPG igru. Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2 je Najbolja sportska/trkačka igra, a Mortal Kombat 11: Ultimate Najbolja borilačka igra…

Scroll to Top