Sony PS5 ekskluzive koje nam stižu ove ili naredne godine

U ovoj godini čekaju nas brojne Sony PS5 ekskluzive, odnosno igre predviđene samo za ovu vrstu gaming platforme. Uprkos trenutnoj nestašici PS5 konzola, vjeruje se da će tokom godine sve doći na svoje mjesto. Već od proljeća nova generacija gaming zabave napokon će biti obogaćena prvim spektakularnim naslovima.

Sony ne krije da se u njihovim studijima pripremaju vrhunske PS5 ekskluzive od kojih će prve vrlo brzo u prodaju. Polyphony Digital, Naughty Dog, Insomniac Games, Santa Monica Studio, Media Molecule i Sucker Punch imaju pune ruke posla. Svaki od ovih studija priprema poneki veliki naslov specijalno za najnoviju generaciju Sony PlayStation konzola. Mondo je donio pregled ekskluzivnih PS5 naslova koji nam stižu u bliskoj budućnosti.

God of War: Ragnarok

Ragnarok je izdanje PS5 ekskluzive koje fanovi God of War franšize čekaju s velikim nestrpljenjem. Ponovo ćemo imati priliku da uđemo u ulogu Kratosa koji je sa sinom napustio predjele Mediterana i zamijenio ih nordijskim ledenim prostranstvima. Ovog puta ćemo biti dio jednog od najbitnijih događaja u nordijskoj mitologiji, a u pitanju je Ragnarok! Teaser koji je prikazan ne otkriva mnogo, ali jasno ukazuje da Kratosa i njegovog sina Atreusa čekaju veliki izazovi.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Studio Insomniac Games je u posljednje vrijeme veoma aktivan. Nakon objave igre Spider-Man: Miles Morales nastavljaju rad punom parom. Kraju se privodi priprema igre sa dvojicom legendarnih likova Sony PlayStation likova, a to su Ratchet i Clank! Sve što smo dobili od ovog serijala u prošlosti možete da očekujete i u nastavku, prenosi Mondo. Naravno, PS5 ekskluzive će definitivno donijeti i novi kvalitet kao i novi nivo gaming iskustva.

Horizon: Forbidden West

Horizon: Zero Dawn je Sony PlayStation ekskluziva koja je pomogla konzoli PS4 da postane apsolutni hit. Ipak, ova avantura za jednog igrača je u 2020. godini konačno stigla i za računare. A, kako stvari stoje, i njen nastavak će jedno vrijeme imati ulogu PS5 ekskluzive, a za kasnije, ko zna. Prvi trailer izgleda fantastično. Sve ono što se fanovima dopalo u prvoj igri, sada izgleda još bolje u ovoj najavi. Iako se mnogi nadaju da će ovaj naslov biti dostupan već u ovoj godini, zvanične potvrde o tome još nema.

Returnal

Još jedan naslov PS5 ekskluzive u najavi koji bi mogao da ostavi trag na industriju video igara. Vi ćete u ovoj igri biti u ulozi pilota koji je primoran da sleti na otuđenu planetu punu jezivih stvorenja. Na vama je da istražite ovaj svijet pošto ste zaglavljeni u vremenskoj petlji koja ide iznova i iznova. Djeluje veoma zanimljivo, podsjeća na Dark Souls, ali samo sa puškama.

Gran Turismo 7

U pripremi je 7. dio i čak 16. igra iz serijala Gran Turismo. Draž ove PS5 ekskluzive je u tome što će još jednom najvjernije prikazati fiziku automobila sa realističnom grafikom. Sa nešto drugačijom kampanjom, očekuje se da će dolazeća igra unijeti dovoljno svježine u ovoj franšizi. To bi svakako trebalo da privuče i nove igrače obezbjeđujući im što jednostavnije upoznavanje sa okruženjem.

Destruction AllStars

Još jedna video igra o automobilima, ali ovdje nije poenta da se trkate, već da uništite vozilo svog protivnika. Oko ove PS5 ekskluzive je bilo dosta zabune zbog pomijeranja datuma objavljivanja igre. Ako se opet ne dogodi nešto nepredviđeno, ovaj naslov koji je već trebalo da bude u prodaji, pojaviće se na tržištu tokom ove godine. U narednom mjesecu očekuje se više informacija o ovom naslovu.

O nastavcima prošlogodišnjih najuspješnijih igara kao što su The Last of Us 2 ili Ghost of Tsushima još je rano govoriti. Ipak, izvjesno je da ćemo u dogledno vrijeme dočekati i ove PS5 ekskluzive kao i neke potpuno nove na kojima Sony već radi. Ovdje je, naravno, navedeno tek nekoliko najatraktivnijih naslova koje očekujemo u ovoj godini, ali kompletan spisak je mnogo širi. To je, ujedno, i najbolja preporuka da ostanete vjerni Sony PlayStation gaming platformi.

Scroll to Top