IKEA promoviše TV komode s policom predviđenom za gaming konzolu

Švedska IKEA prva je u svijetu ponudila TV komode s policom predviđenom baš za novu gaming konzolu. S obzirom na rastuću popularnost gaminga u posljednje vrijeme, ovo se čini kao sasvim logičan potez. Nova generacija robusnih PlayStation i Xbox konzola vjerovatno je uticala na ovakvu odluku.

IKEA je prva shvatila problem sa kojim se suočavaju mnogi gameri i njihove porodice kada treba da nađu prikladno mjesto za konzolu. TV komode se godinama prave na isti način i manje-više sve su slične. Ako je nekih izmjena bilo, odnose se na proširenje centralne površine predviđene za sve veće televizore koji su ušli u masovnu upotrebu.

Kad su u pitanju konzole nove generacije, jedno je sigurno – izuzetno su moćne i izuzetno velike. PlayStation 5 je vjerovatno najveća ikad napravljena moderna konzola. I, naravno, ljudi koji je kupe moraju da znaju gdje će da je smjeste, a da TV ne bude daleko. PS5 uopšte nije mala konzola, napominje mondo.rs.

Robna kuća IKEA je na svojim odjeljenjima u kojima se nalaze stolovi, police i TV komode stavila makete kutija s približnim dimenzijama Sony PS5 i Microsoft Xbox Series X konzola. Na ovaj način svakome je omogućeno da na licu mjesta provjeri koji namještaj ima odgovarajuće dimenzije i dizajn kako bi i gaming platforma dobila svoje zasluženo stalno mjesto.

Trenutna nestašica PS5 konzola bi uskoro mogla da bude stvar prošlosti. Na to ukazuju najnovije aktivnosti u kompaniji Sony, u kojoj ubrzano rade na izmjenama u sistemu proizvodnje. Vjerujemo da nam PS5 konzole uskoro stižu. Do tada, možda će kod nas neki stolari doći na ideju kako da naprave funkcionalnu – gaming komodu. I to takvu na kojoj bi se, naravno, našlo mjesta za TV do 65 inča ili sa još većim dijagonalama ekrana.

Scroll to Top