Dok preprodavci PS5 trljaju ruke, stiže najava Slim varijante ove konzole

Sve veća glad tržišta za PS5 konzolama dovedena je do apsurda. Neki od rijetkih srećnih vlasnika najnovije PlayStation platforme za gaming već su izvukli korist od ovakve situacije. U Srbiji je, na primjer, preprodaja ponovo uzela maha. To se desilo nakon vijesti da je jedan vlasnik najnovije konzole na njenoj prodaji ovih dana zaradio čak 1350 evra.

Odmah poslije toga, osvanuli su novi oglasi u kojima se nov, često i neotpakovan PS5, sa garancijom, nudi za 1300, 1350 ili čak 1450 evra. Svi se sada nadaju da će na konzolama, mahom kupljenim u PRE-ORDER periodu krajem 2020, zaraditi bar dvostruko.

Za to vrijeme, Sony još ne daje nikakve precizne informacije o tome do kada bi nestašica PS5 mogla da potraje. Sve što je navedeno iz ove kompanije svodi se na njihovu tvrdnju da aktivno rade na otklanjanju problema. Međutim, svjesni su ogromne potražnje i svojih ipak ograničenih kapaciteta koji ih usporavaju u naporima da prevaziđu krizu.

Sve to i dalje pogoduje preprodavcima PS5 konzola koji pronalaze način da se prvi domognu malih količina puštenih do sada u prodaju. Postoji, naravno, i veliki broj onih koji ne žale pare samo da se što prije domognu konzole nove generacije. Da sve bude još apsurdnije, objava igara za najnoviju gaming platformu ozbiljnije kreće tek od proljeća ove godine. Do tada, PS4 i dalje drži primat sa velikim brojem top naslova i izuzetnih PlayStation ekskluziva objavljenih 2020.

Ako je vjerovati glasinama, nestašica PS5 konzola mogla bi da bude okončana najkasnije u martu ili aprilu ove godine. S takvim procjenama slažu se i neki analitičari, dobri poznavaoci prilika u gaming industriji i na gaming tržištu.

Mučno vrijeme do okončanja krize Sony je, izgleda, odlučio da ublaži najavom novog koncepta konzole PS5 Slim. Spekuliše se da bi ova konzola dorađenih performansi mogla vrlo brzo na tržište kako bi bar malo ublažila trenutnu nestašicu.

Scroll to Top