FENOMEN GTA V Vječno popularna igra u 3D BOX-u još sutra na akciji

U ovoj godini nas očekuje dolazak poboljšane GTA V igre, prilagođene PlayStation 5 konzolama. Igra koja se premijerno pojavila prije 8 godina i dalje je veoma aktuelna. S obzirom na to, ne čudi što nas uskoro čeka novo izdanje ovog ultrapopularnog naslova.

GTA V i GTA Online bilježe nestvarne rezultate na gaming tržištu. Kompanija Take-Two je otkrila da je GTA V do sada prodat u više od 140 miliona primjeraka. To je za 10 miliona više od maja prošle godine. Ovaj posljednji period od maja prošle godine je i najuspješniji do sada, ako se ne računa prva godina nakon lansiranja igre, kada je prodata u 32.5 miliona primjeraka.

I GTA Online, kao i GTA V, ima uspješnu godinu iza sebe. Svakog mjeseca prethodne godine je bila veća baza igrača nego kada se uporedi sa ostalim mjesecima svih godina. Shodno tome je bio i veći broj igrača na godišnjem nivou. Ogroman rast je zabilježen kada su u pitanju novi igrači, ali se i veliki broj starih korisnika vratio. Prihod je porastao za 28%, prenosi mondo.rs.

Samo je video igra Minecraft ispred GTA V kada je u pitanju broj prodatih primjeraka. Taj naslov je gotovo zacementiran na tronu sa 200 miliona prodatih primjeraka. Take-Two je otkrio da još jedna njihova video igra bilježi odlične rezultate, a to je Red Dead Redemption 2. Ovaj naslov je prodat u više od 36 miliona primjeraka širom svijeta. U decembru 2020. RDR2 Online je imao i najveći broj aktivnih igrača od 2018. godine, od kada postoji ovaj režim za više igrača.

Ne očekujte da se GTA VI pojavi u skorije vrijeme jer GTA V i dalje dominira. Ipak, možda nas Rockstar počasti osvježenom verzijom njihovih starijih igara. Upitan da prokomentariše želju za sadržajem GTA video igara, predsjednik kompanije Take-Two Straus Zelnik je dao zanimljiv odgovor. Upitan je, takođe, može li se očekivati uskoro neka nova verzija starijih dijelova ove franšize.

“To je odlično i ohrabrujuće pitanje. Sklon sam tome da ga protumačim više kao izjavu nego kao pitanje. To je tako pošto svaka informacija oko našeg rasporeda izdavanja dolazi od kompanije Rockstar Games”, rekao je Zelnik. Bilo kako bilo, GTA V i Red Dead Redemption 2 su u 3D BOX-u još sutra na velikoj akciji. Ako želite ove atraktivne PS4 naslove po znatno nižoj cijeni, kupovinu odmah možete da obavite na web shopu 3D BOX-a.

Scroll to Top