U prodaji veoma ogračinen broj PS5 konzola, početna cijena 499.000 $

Dok nestašica PS5 konzola i dalje vlada svijetom, oni najbogatiji i najagilniji, ipak, mogu odmah da je kupe. Doduše, nije riječ o običnoj konzoli već specijalno izrađenoj, koja je optočena sa 4.5 kg 18-karatnog zlata. Početna cijena ove specijalno dizajnirane konzole je 499.000 američkih dolara.

Zlatna PS5 konzola djelo je ruske kompanije Caviar, poznate po ekscentričnom redizajnu popularnih uređaja. Caviar je do sada već kreirao potpuno zlatni Samsung Galaxy S21 Ultra smartfon, vrijedan čak 77.230 dolara. Pozlatili su, takođe, i Apple iPhone 12 Pro Max koji je na račun ekstravagantnog stila potpuno žrtvovao moćne kamere.

Nije ni bilo sumnje da će zlatna PS5 konzola privući ogromnu pažnju i da će zainteresovanih za kupovinu biti mnogo. NBA superstar LeBron James ne krije da je kandidat za kupovinu gaming platforme kojoj je početna cijena pola miliona dolara. Na njegovu žalost, nije jedini. Iako je napravljeno svega 9 zlatnih konzola, na adresu kompanije Caviar već je stiglo preko 1.300 ponuda.

PS5 konzola optočena zlatom, za čiju izradu su bila potrebna 4 mjeseca rada, nazvana je Golden Rock. Među njenim potencijalnim kupcima je i jedan poznati ruski biznismen koji živi van Rusije. Interes za kupovinu iskazao je i jedan veoma poznati američki biznismen u sektoru IT industrije. Njihova imena, ipak, za sada su tajna.

Devet PS5 konzola Golden Rock uz koje dolazi i DualSense kontroler presvučen krokodilskom kožom, uskoro će dobiti svoje prebogate vlasnike. Ako je nekome, ipak, Golden Rock preskup, tu su i jeftinije Carbon i Black Leather PlayStation 5 konzole. Konzola obložena karbonskim vlaknima izrađena je u 100 primjeraka od kojih svaki košta 5.830 dolara. U 100 primjeraka izrađena je i konzola presvučena crnom aligatorskom kožom i nešto je skuplja od karbonske, jer košta 8.140 dolara.

Ako je nekome bitno, svaka od specijalno urađenih PS5 konzola je iz digitalnog izdanja, tako da u nju ne idu diskovi.

Scroll to Top