SONY XR Televizori s kognitivnom inteligencijom postaju realnost (Video)

Sony XR predstavlja novu generaciju BRAVIA televizora s kojom je upravo započeo revolucionaran napredak u doživljaju televizije. Ideja je bila potpuno se prepustiti doživljaju koji će vas uzbuditi i pokrenuti baš kao i pravi svijet oko nas. To je, zapravo, bio cilj razvoja najnovijih BRAVIA televizora.

Sony XR BRAVIA televizori koriste novi Cognitive Processor XR, osmišljen da dočara način na koji naš mozak razmišlja i reaguje. Svijet percipiramo na temelju informacija koje u isto vrijeme dolaze u mozak preko naših očiju i ušiju. Vještačka inteligencija može prepoznati i analizirati boju, kontrast i detalje samo pojedinačno. Međutim, Cognitive Processor XR unakrsno analizira sve elemente u isto vrijeme baš kao i mozak.

Šta je kognitivna inteligencija?

Da bi stvorio taj realističan dojam, Cognitive Processor XR dijeli ekran na stotine zona i pojedinačne objekte u tim zonama prepoznaje najbolje do sada. Osim toga, u sekundi unakrsno analizira stotine hiljada različitih elemenata koji čine sliku na identičan način kao ljudski mozak. Drugim riječima, to je kognitivna inteligencija na djelu koju predstavlja Sony XR.

Televizori BRAVIA Sony XR funkcionišu na isti način kao ljudske oči. Prepoznaju, dakle, glavnu žarišnu tačku u prizoru i poboljšavaju svaki detalj na objektu tako da se ističe uz prirodni dojam dubine, baš kao u stvarnom svijetu.

Isto kao sa novim doživljajem gledanja, Sony XR donosi i revolucionaran pomak u doživljaju zvuka. Televizori BRAVIA XR jednostavno vas postavljaju u centar svakog prizora. To omogućava napredna obrada zvuka koja oponaša ljudsko uho. Čini to tako što utvrđuje odakle zvuk dolazi i smješta ga na odgovarajuće mjesto na ekranu. Televizori BRAVIA XR proizvode zvuk koji se širi vodoravno i okomito. Pružaju stvarni višedimenzionalni doživljaj. Analiziraju i poboljšavaju zvuk na 5.1.2-kanalni surround zvuk te stvaraju stvarno 3D zvučno okruženje.

Kako osjećate stvarnost?

Na ovo pitanje Sony XR TV želi da odgovori kognitivnom inteligencijom. Shvata kako naše oči vide i naše uši čuju radi predstavljanja ljudske perspektive na ekranu. Doživljaj je bliži stvarnom svijetu i bolje vas uvodi u scenu. Na ovaj način doživljaj televizije postaje znatno drugačiji od onog na koji smo navikli. Sada je moguće potpuno uroniti u izabrani televizijski sadržaj jer nam to omogućavaju najnovije tehnologije. Televizori su sada u mogućnosti da oponašaju ljudski mozak.

Sony XR televizori s kognitivnom inteligencijom su realnost. Uskoro ćemo biti u prilici i da doživimo taj novi osjećaj realnosti. O novom Cognitive Processor XR-u i BRAVIA televizorima još mnogo toga možete saznati i u video prilogu ipsod ovog teksta. Saznaćete koji su to načini na koje poboljšavaju sliku i zvuk za doživljaj koji nikad nije bio ovako realističan. Najnoviji BRAVIA televizori neće biti jeftini, ali zato možete da pogledate neke od najboljih Sony televizora do ove godine iz ponude 3D BOX-a.

Scroll to Top