Xiaomi Mi 11 Ultra dobio displej i na poleđini, u modulu glavne kamere

Najnoviji Xiaomi Mi 11 Ultra je napokon vidno drugačiji smartfon koji se izdvaja jedinstvenim dizajnom i mogućnostima. To je i prvi Xiaomi uređaj koji za svoju glavnu Triple kameru koristi Samsungov snažniji ISOCELL GN2 senzor. Mali displej na poleđini tu je strateški psotavljen kako bi korisnicima podario nedostižnu prednost u, recimo, snimanju selfie fotografija.

Tek što je Xiaomi predstavio svijetu flagship Mi 11, sa novim vodećim procesorom Snapdragon 888, stiže i njihov spektakularni novitet. Mi 11 Ultra je uređaj raskošnih mogućnosti na šta ukazuje i sam njegov originalni izgled. To je prvi je pametni telefon koji za svoju glavnu kameru koristi moćniji Samsung ISOCELL GN2 senzor. A kako bi izvukao maksimum, uređaj na poleđini, u modulu glavne Triple kamere, ima mali ekran za kvalitetnije selfie domete. Ovakvu primjenu pozadinskog displeja prvi smo vidjeli na Meizu Pro 7 smartfonu, ali ona je i dalje veoma rijetka. Međutim, Xiaomi je jedan od vodećih svjetskih proizvođača smartfona i taj dodatni displej na njegovom uređaju mnogo više obećava.

Mi 11 Ultra ima sličan zakrivljeni AMOLED ekran dijagonale 6.81 inč kao i osnovni Mi 11 model. Odmah treba reći da ovo neće biti jeftin telefon, budući da je stvoren za vrhunske domete. Pored luksuznog kućišta, vrhunskog ekrana odličnih kamera i moćnog čipseta koji pokreće najjači Snapdragon procesor, ovaj jedinstveni smartfon garantuje i najviše performanse. I ne samo to, jer mali displej na poleđini ne služi samo za vrhunske selfije snimljene glavnom Triple kamerom nevjerovatnih, profi mogućnosti.

Displej na poleđini prikazuje tačno vrijeme, datum, notifikacije poziva i poruka i sl.

Kada Mi 11 Ultra uređaj položite s glavnim ekranom prema podlozi, mali displej na poleđini postaje stalno uključen i prikazuje sve informacije koje su korisniku bitne. To mogu da budu informacije o tačnom vremenu, notifikacije o pozivima i porukama, datum i slično. A kada poželite dobar selfie, na tom malom displeju vidjećete svoj portret i obaviti podešavanja prije samog snimka.

Xiaomi telefoni poznati su po pouzdanosti, dugotrajnoj bateriji i povoljnoj cijeni. Nema sumnje da je Mi 11 Ultra vrhunski pouzdan i da će imati dugotrajnu autonomiju. Ali, kao što smo već rekli, cijena mu neće biti mala, odnosno ne ispod 2.000 KM. Doduše, to se odnosi na model sa velikih 12 GB RAM-a. Da li će biti i onih sa 8 GB RAM-a, tek ćemo vidjeti. Po svemu sudeći, ovo je najbolji Xiaomi smartfon do sada i svojevrsni izazov Samsungu koji sada treba da pokaže kako misli da sačuva tron.

Scroll to Top