Sony za 5 mjeseci prodao 7.8 miliona PS5 konzola uprkos svim teškoćama

Sony je za samo 5 mjeseci prodao čak 7.8 miliona PS5 konzola, uprkos svim teškoćama i vanrednim okolnostima prouzrokovanim pandemijom. Vijest dolazi u okviru najnovijih finansijskih izvještaja kompanije. Ovi izvještaji pokazuju da je Sony prodao 3.3 miliona konzola nove generacije samo od januara do marta 2021.

U isto vrijeme, što je još zanimljivije, Sony je prodao i dodatnih milion PS4 konzola. To je posebno ojačalo dominaciju kompanije u globalnoj gaming industriji, prenosi b92. Pandemija korona virusa je promijenila mnoge navike ljudi. Gaming je jedna od aktivnosti kojoj su se mnogi okrenuli u vrijeme ograničenog kretanja i obaveze držanja socijalne distance. PS5 konzola se pojavila upravo u jeku pandemije i predstavljala je odličan vid nove, unaprijeđene zabave kod kuće.

Nije samo PS5 konzola izazvala pometnju na tržištima širom svijeta, jer su količine ponude manje od potražnje. U posljednje vrijeme itekako je primjetan i porast pretplatnika PlayStation Plus-a, kojih je trenutno 47.6 miliona. Kompanija Sony je prijavila i oko 109 miliona korisnika PlayStation Network-a u posljednja tri mjeseca.

Sagledavajući sve podatke iz najnovijih izvještaja, može se zaključiti da kompanija Sony trenutno ima samo jedan problem. Taj problem ogleda se u činjenici da trenutno ne mogu da proizvedu toliko PS5 konzola koliko se trenutno traži. Što se same kompanije tiče, Sony je zabilježio značajan skok i prodaje i neto prihoda u poređenju sa prva tri mjeseca prošle godine.

PS5 konzola je jedan od najtraženijih proizvoda i na svim prodajnim mjestima 3D BOX-a. Nažalost, potražnja je neuporedivo veća od skromnih količina koje su do sada bile dostupne. Međutim, u ponudi 3D BOX-a je sve veći broj PS5 naslova, dok je i veliki broj hit naslova za PS4 konzole uvijek na nekom sniženju.

Scroll to Top