Nagovještaj skorog izlaska Horizon Forbidden West igre za PS5 konzole (Video)

Horizon Forbidden West za PS5 konzole ima fenomenalnu grafiku, moglo se to vidjeti na sinoć održanom State of Play događaju. Ovaj event bio je potpuno posvećen nadolazećoj avanturi koja se nastavlja na uzbudljivu avanturu Horizon Zero Dawn. Fanovi franšize odlično su upoznati sa uspjehom Horizon Zero Dawn, pa s velikim nestrpljenjem očekuju upravo predstavljeni nastavak.

Horizon Forbidden West je najavljen 2020. a, kako sada stvari stoje, u prodaju će stići tokom ove godine. Na osnovu prikazane mješavine gameplay-a i sinematika može se steći ideja o priči koja se nastavlja iz prve igre i problemima sa kojima se Aloy mora susresti, navodi play.co.rs.

Ono što se na početku primjećuje jeste predivna grafika, koja definitivno pripada next-gen opisu. Gameplay video prikazuje gotovo svaki element igre, borbe, plivanja, oružja i mašineriju koju opisujemo kao čudovišta. Ponuda je generalno proširena u odnosu na prvu igru. Na to nedvosmisleno ukazuje i daleko veća mapa, koja se širi od države Jute do Tihog okeana.

Na svom putovanju po novoj mapi, Aloy će sretati razna plemena, neka prijateljski nastrojena, a neka spremna za borbu. Međutim, mašine i plemena nisu jedina prijetnja u Horizon Forbidden West. Naime, crvena pošast polako ubija sav živi svijet koji grafički izgleda predivno u igri.

Horizon Forbidden West sinoć nije dobio datum izlaska, ali se očekuje za Playstation 5 konzole tokom ove godine. Naravno, pošto je prvi dio izašao za PC, moguće je da će i nastavak eventualno poći istim stopama. Do tada, sačekaćemo na neki masovniji State of Play događaj, u kojem će Sony prikazati teški arsenal igara koje su trenutno u pripremi. Kako reče neko od čelnika, preko 25 igara je u razvoju unutar Playstation Studios grupe.

Scroll to Top