HBO ulaže ogroman novac u snimanje TV serije The Last of Us (Trailer)

Video igra The Last of Us će definitivno dobiti televizijsku adaptaciju. Serija bi na malim ekranima trebalo da se pojavi već iduće godine, iako približan datum još nije poznat. Budžet koji će biti izdvojen za snimanje serije ukazuje da HBO od ovog projekta ima itekako velika očekivanja.

Prve i još nepotpune informacije o ovom ambicioznom projektu mnogi su dočekali sa velikom dozom skepticizma. To i nije iznenađujuće budući da su igrana ostvaranja rađena po uzoru na video igre uvijek bila diskutabilna. Slobodno se može reći da je bilo više neuspješnih nego uspješnih projekata tog tipa, navodi Mondo. Tako su i sumnje da The Last of Us može biti uspješna TV serija u početku bile mnogo veće od nadanja.

Ipak, ubrzo nakon potvrde da će snimanje serije podržati gigant HBO, skepticizam je nestao, a očekivanja su počela da rastu. Poznato je da će prva sezona The Last of Us serije imati 10 epizoda, što je uobičajena praksa za ovu produkcijsku kuću. Sada je čak otkriveno da će HBO uložiti ogroman novac u stvaranje ove serije. Taj budžet lako može da se mjeri sa budžetom za njihovu najuspešniju seriju do sada, Game of Thrones.

Serija The Last of Us će biti snimana u Kanadi. Već je okarakterisana kao najveći filmski projekat u toj zemlji koji će doprinijeti razvoju lokalne ekonomije. Predsjednik Udruženja filmskih umjetnika i tehničara te zemlje (IATSE) Damian Petti je otkrio i koliki će biti budžet ove serije: “Ovaj projekat će premašiti osmocifrenu svotu po epizodi. To znači da će postojati multiplikativni efekat na našu ekonomiju u smislu njenog uticaja. Stotine povezanih preduzeća imaju koristi od ovog posla”, rekao je Petti, prenosi Forbes.

Budžet za TLOU veći nego za Game of Thrones?

Ako je zaista tako, budžet za ovu seriju biće najmanje 100 miliona dolara, odnosno 10 miliona dolara po epizodi. A kako je Petti istakao, budžet može da bude još veći pošto je “premašio osmocifrenu svotu”. Pod uslovom da govori o američkim, a ne o kanadskim dolarima, The Last of Us bi imao veći budžet i od posljednje sezone Game of Thrones. Za 6 epizoda ove serije u posljednjoj sezoni potrošeno je, naime, 90 miliona dolara. Epizode su obilovale vizuelnim efektima, ali mnogi smatraju da je priča podbacila.

Za snimanje serije The Last of Us već su određeni i glavni glumci. Čileansko-američki glumac Pedro Pascal će biti Joel, a mlada britanska glumica Bella Ramsey će igrati Ellie. Njih dvoje su imali zapažene uloge i u Game of Thrones kao Oberyn Martell i Lyanna Mormont.

Ako ste fan TLOU igre, navedene informacije o snimanju serije će vas sigurno obradovati. Međutim, i 3D BOX ima vijest koja će vam se apsolutno dopasti. Naime, The Last od Us 2 Standard Edition za PS4 dobio je novu, trajno sniženu cijenu. Umjesto dosadašnjih 129 KM, sada ovaj naslov možete da kupite za samo 79 KM. U ponudi ćete pronaći i The Last of Us Remastered PS4 za samo 39 KM. Ova dva naslova bi vam mogla odlično poslužiti da prekratite vrijeme do početka emitovanja serije. Takođe, pomoći će vam da bolje razumijete suštinu ove velike priče koja se smatra jednom od najboljih u gaming industriji.

Scroll to Top