Izlazak PlayStation ekskluzive Horizon Forbidden West odgođen za 2022.

Fanovi PlayStation gaminga moraće da pričekaju prvi kvartal naredne godine kako bi na novoj generaciji konzola zaigrali Horizon Forbidden West. Vijest o odgađanju ovogodišnje premijere objavio je Bloomberg. Prema njihovim izvorima, Sony je nastavak PS4 ekskluzive Horizon Zero Dawn pomjerio za prvi kvartal 2022. godine.

Horizon Forbidden West je akciona, avanturistička igra otvorenog svijeta i nastavak kritički hvaljene PlayStation 4 ekskluzive Horizon Zero Dawn. Horizon Zero Dawn je prodat u više od 10 miliona primjeraka nakon objavljivanja 2017. godine. Nastavak je planiran za PlayStation 4 i PlayStation 5 konzole.

Potencijalno odlaganje Horizon Forbidden West igre Sony je nagovijestio još prošlog mjeseca. Kompanija je tada objavila intervju koji je dao šef PlayStation Studios Hermen Hulst. On je naveo da je Sony na putu da objavi novi Horizon u prazničnoj sezoni krajem ove godine. Međutim, tada je dodao i to da odluka nije potpuno sigurna, ali da kompanija radi na tome i da će korisnike o svemu obavijestiti u najkraćem roku. Trenutno nije jasno šta je dovelo do odgađanja premijere, a Sony još ne daje zvaničan komentar.

Ako Sony zaista odlaže Horizon Forbidden West, to neće biti jedina kompanija koja je propustila debitovanje svog novog hita u toku 2021. Ranije tokom godine, kompanija je odgodila i izlazak Gran Turismo 7, kao i novi God of War. I ovi veliki naslovi očekuju se napokon 2022. godine. Prošle sedmice i Bethesda je takođe odgodila izlazak svoje PS5 i PC horor igre Ghostwire: Tokyo. Njeno objavljivanje je takođe pomjereno za prvi kvartal naredne godine.

Scroll to Top