Da li su Bonnie i Clyde glavna inspiracija za dolazeći GTA VI?

Ko će biti glavni protagonisti GTA VI igre, misterija je koja i dalje najviše muči fanove antologijskog GTA V ostvarenja. Poznato je da Rockstar već godinama razvija ovu igru. Pošto je do njenog objavljivanja, navodno, ostalo manje od godinu dana, raste i znatiželja šta se od nje može očekivati.

Iako se najčešće priča o mapi i u kojem gradu će biti smješten GTA VI, to nije najveća misterija igre. Skoro svake sedmice vidimo da je “procurila” mapa za GTA VI i najviše se o tome priča. Na kraju se, međutim, uvijek ispostavi da su sve to lažne informacije, prenosi b92.

Rockstar sigurno ne bi dopustio da tako nešto procuri iz njihovih redova. Na razvoju GTA VI se radi skoro 10 godina, a i dalje se ništa ne zna. Kao glavne lokacije spominju se i Južna Amerika i Vice City i Liberty City… Ipak su to sve nagađanja jer zvaničnih informacija još nema, a nagađanja ostaju nepotvrđena.

Najveća misterija, međutim, nisu gradovi i mape, već ko će biti protagonisti nove igre. GTA V je bila revolucija, pošto je moglo da se igra sa više likova. Sada je glavno pitanje – da li će i u GTA VI biti više protagonista ili će se Rockstar vratiti na samo jednog?

Dugo se priča o tome da će jedan od protagonista biti i žena. Navodno će jedna od priča biti po uzoru na Bonnie i Clyde, čuveni gangsterski par. Mnogi portali su prenijeli da će Rockstar ispratiti trendove i u GTA VI staviti ženu kao protagonistu. Rockstar do sada ni u jednoj open world igri nije imao ženu kao glavnog lika. Upravo zbog svega toga, ono što mnoge trenutno najviše zanima je ko će biti glavni protagonsiti dolazeće igre.

Scroll to Top