Ratchet & Clank: Rift Apart proglašena igrom godine za PS5 konzole

Ratchet & Clank: Rift Apart najbolja je igra u 2021. godini na PS5 konzoli. Do ovakve ocjene došlo se glasanjem na PlayStation blogu koje je trajalo od 8. decembra prošle godine. U favorite su se ubrajali i Resident Evil Village, Returnal i Marvel’s Guardians of the Galaxy, ali su ovi naslovi ostali iza navedene Sony ekskluzive.

Ratchet & Clank: Rift Apart PS5 osvojio je nagrade i za najbolju umjetničku režiju, najbolju upotrebu DualSense kontrolera i najbolju grafičku prezentaciju. Kreator igre Insomniac Games je, s druge strane, proglašen za najbolji studio godine. Ovaj studio ponovno je pronašao živopisan intergalaktički umjetnički stil za Ratchet & Clank koji se ekskluzivno pojavio za PS2. Ovaj put zablistao je u punom sjaju u svom premijernom dolasku na PlayStation 5 konzole.

Izražajna lica Ratcheta i Riveta blistaju novim nivoima detaljne animacije. Superbrzi SSD PS5 stvara impresivni kaleidoskopski prikaz galaksija dok se umjetnički kontrastne dimenzije brzo sudaraju. Uprkos razmjerama ove avanture, Insomniac je uspio da stvori lagane prelaze s bjesomučne igre u filmske scene. Ukupno gledano, Ratchet & Clank: Rift Apart na PS5 konzolama izgleda nestvarno dobro.

Odmah iza Ratchet & Clank: Rift Apart PS5, drugo mjesto pripalo je igri Little Nightmares 2 sa njenim uznemirujućim lokacijama. It Takes Two našao se na 3. mjestu zahvaljujući svojoj neodoljivoj estetici malih ljudi u velikom svijetu. Resident Evil Village može se utješiti nagradom za najbolju videoigru za PS4 konzole. Ovom naslovu pripale su i nagrade za najbolju priču i najbolji novi lik – Lady Dimitrescu, koja se našla ispred Rivet iz Ratchet & Clank. U nastavku slijedi kompletna lista nagrađenih.

PlayStation Blog Awards 2021

PS5 igra godine: Ratchet & Clank: Rift Apart
Studio godine: Insomniac Games
Najbolja sportska igra: FIFA 22
PlayStation VR igra godine: Hitman 3
Najbolja grafika: Ratchet & Clank: Rift Apart
Najbolja priča: Resident Evil Village
Najbolja umjetnička režija: Ratchet & Clank: Rift Apart
Najbolja upotreba DualSense kontolera: Ratchet & Clank: Rift Apart
Najbolji novi lik: Lady Dimitrescu (Resident Evil Village)
Najbolja muzika: Marvel’s Guardians of the Galaxy
Najbolje iskustvo za više igrača: It Takes Two
Najbolje karakteristike pristupačnosti: Ghost of Tsushima Director’s Cut
Najbolje obnovljeno izdanje: Ghost of Tsushima Director’s Cut
Nezavisna igra godine: Kena: Bridge of Spirits
PS4 igra godine: Resident Evil Village
Najiščekivanija igra za 2022: Marvel’s Spider-Man 2

Scroll to Top