PlayStation VR2 i PS VR2 Sense kontroler, nova generacija VR gaminga na PS5

PlayStation VR2 i VR kontroler, PS VR2 Sense, uskoro će biti dostupni za posve novo iskustvo u svijetu proširene realnosti. Naime, PlayStation je započeo 2022. godinu najavom skorog dolaska sljedeće generacije sistema virtualne realnosti za PS5 konzole. Prvo je potvrđen službeni naziv dolazećeg seta opreme, a zatim su predstavljene i njegove izuzetne mogućnosti. I ne samo to, najavljena je i jedna od najvećih Sony PlayStation ekskluziva za dolazeći sistem PlayStation VR-a. Biće to Horizon Call of the Mountain, koji su razvili Guerrilla i Firesprite. Ova originalna igra napravljena je specijalno za PS VR2 i otvoriće vrata igračima da uđu dublje u svijet Horizona.

PlayStation VR2 podiže VR igranje na potpuno novi nivo, navodi se u jučerašnjoj objavi na PlayStation blogu. Omogućiće veći osjećaj prisutnosti i dopustiti igračima da pobjegnu u svjetove igara kao nikad prije. Uz slušalice i kontrolere u ruci, igrači će osjetiti povećani raspon senzacija, različit od svega do sada viđenog. Zahvaljujući najnovijoj tehnologiji ugrađenoj u hardver, igrači će uroniti u kreativne svjetove igara koje su izgradili programeri svjetske klase.

Nadovezujući se na inovacije na PS5 konzolama, PlayStation VR2 dodaje istinsko iskustvo sljedeće generacije. Tu su sada vizuali visoke rezolucije i vjernosti, kao i nove senzorske funkcije i poboljšano praćenje. I sve to zajedno dolazi sa pojednostavljenim postavljanjem samo jednog kabla.

Za vizuelno iskustvo visoke vjernosti, PlayStation VR2 nudi 4K HDR, te vidno polje od 110 stepeni. Uz OLED ekran, igrači mogu očekivati ​​rezoluciju od 2000×2040 piksela po oku i glatke brzine kadrova s osvježenjem od 90 do 120 Hz. Uz praćenje iznutra prema van, PS VR2 prati vas i vaš kontroler putem integrisanih kamera ugrađenih u VR slušalice. Vaši pokreti i smjer u kojem gledate, odražavaju se u igri bez potrebe za vanjskom kamerom.

Senzori za uzbudljiv doživljaj svake radnje i svakog pokreta

PlayStation VR2 Sense tehnologija kombinuje praćenje oka, povratne informacije sa slušalica, 3D audio i inovativni PS VR2 Sense kontroler kako bi se stvorio nevjerovatno dubok osjećaj uranjanja. Povratna informacija slušalica nova je senzorska funkcija koja pojačava osjećaje radnji u igri od strane igrača. Stvara je ugrađeni motor s vibracijama, koje dodaju inteligentni taktilni element, približavajući igrače samom igranju. Na primjer, igrači mogu osjetiti povišeni puls svog lika tokom napetih trenutaka. Osjetiće i nalet predmeta koji prolaze blizu glave ili potisak vozila dok jure naprijed. Osim toga, PS5 Tempest 3D AudioTech oživljava zvukove u okolini igrača, dodajući i to novom nivou uranjanja.

Uz funkciju praćenje oka, PlayStation VR2 detektuje kretanje vaših očiju. Na taj način, jednostavan pogled u određenom smjeru može stvoriti dodatni unos za lik iz igre. To omogućuje igračima intuitivniju interakciju na nove i realistične načine, dopuštajući pojačan emocionalni odgovor i poboljšano izražavanje koji pružaju novi nivo realizma u igrama. Sva ova poboljšanja, u kombinaciji s haptičkim povratnim informacijama i adaptivnim okidačima iz PS VR2 Sense kontrolera, omogućavaju igračima da osjećaju i komuniciraju s igrama na mnogo visceralniji način.

Scroll to Top