Ove godine prodaja PlayStation 5 će biti dvostruko veća od prodaje Xbox-a

Prodaja PlayStation 5 konzola će ove godine biti dvostruko veća od prodaje konzola Xbox Series X/S. Do ovakve prognoze došlo se istraživanjem koje je sprovela kompanija za podatke i analitiku Ampere Analysis. Piers Harding-Rolls, direktor kompanije, prognozirao je za 2022. godinu 18 miliona prodatih PS5 konzola i 9 miliona prodatih Xbox konzola nove generacije.

Zanimljivo je, međutim, da Harding-Rolls očekuje da će Switch biti vodeća konzola u godini sa 21 milionom prodatih jedinica. „Izgleda da će se dostupnost konzola PlayStation 5 i Xbox serije polako poboljšavati tokom godine. Očekujemo da će Sony nadmašiti Microsoft dva na prema jedan“, rekao je Harding-Rolls, prenosi play.co.rs. On navodi da će potražnja za novim Nintendo Switch OLED modelom najviše uticati na prodajni uspjeh ove konzole. Prognozirana prodaja PlayStation 5 konzole nije iznenađenje ako se prisjetimo njenog prodajnog starta.

Sony je u julu prošle godine tvrdio da je PS5 postala njegova najbrže prodavana konzola ikada. Naime, prodaja Playstation 5 konzola je na samom početku imala fantastičan zamah, uprkos problemima u proizvodnji i nabavno-distributivnom lancu. Do 10 miliona prodatih jedinica PS5 je stigao u periodu skoro mjesec kraćem od perioda u kojem je do te brojke stigao PS4.

Činjenica je da su problemi sa snabdijevanjem negativno uticali na prodaju. Ipak, Sony je nedavno izrazio nadu da će dostići svoj godišnji cilj isporuke PS5 od 14.8 miliona jedinica ove fiskalne godine. Prodaja Playstation 5 konzola bi ove godine, dakle, napokon mogla da teče bez problema koji su obilježili prošlu godinu.

Scroll to Top