Samsung Galaxy S22 smartfoni uspostavljaju novi premijum standard kvaliteta

Kompanija Samsung predstavila je svoju najnoviju flagship seriju smartfona Galaxy S22. Na virtuelnom Galaxy Unpacked događaju nazvanom „The Epic Standard“, predstavljena su 3 modela telefona iz ove linije. Pored uspostavljanja novog standarda u klasi premijum telefona, Samsung je za ove uređaje najavio i 5 godina podrške! Do sada je petogodišnja ažuriranja garantovao samo Apple za svoje uređaje.

Prva zvijezda događaja bio je Galaxy S22 Ultra, uređaj koji je od nekadašnje Note serije preuzeo pametnu olovku S-Pen. S najboljom kamerom, performansama i funkcijama povezivanja na jednom Galaxy smartfonu do sada, Ultra potpuno mijenja ideju korisničkog iskustva. Objedinjujući najatraktivnije mogućnosti Note i S serije, najnoviji Ultra model smartfona donosi i nove zadivljujuće kvalitete. Doduše, sve to prati njegova prilično visoka cijena koja će na tržištu BiH biti preko 1400 evra.

Uz ugrađeni S-Pen, najmoćniji čipset do sada i napredne mogućnosti Nightography funkcije i videozapisa, Ultra plijeni i dizajnom. Iako podsjeća na posljednje Samsung Note modele, Galaxy S22 Ultra je i mnogo više od toga. Dolazi s vrhunskim Dynamic AMOLED 2X ekranom dijagonale 6.8 inča. Ekran je osposobljen za prikaz najsitnijih detalja u svim uslovima osvjetljenja, jer ima i najviši nivo svjetline od čak 1750 nita. Tu je i Vision Booster tehnologija da inteligentno prilagodi nivo osvjetljenja kako bi prikaz na ekranu bio optimalan i u mraku i na najjačoj sunčevoj svjetlosti.

Prvi smartfon sa najnovijim 4nm procesorom

Galaxy S22 Ultra je prvi model Galaxy S serije koji je opremljen najnovijim 4nm procesorom čime pokreće najnapredniju Samsung tehnologiju vještačke inteligencije i mašinskog učenja u realnom vremenu do sada. Podrška za Wi-Fi 6E tehnologiju donosi dva puta veću brzinu u odnosu Wi-Fi 6. To znači da korisnik može uživati u performansama bez ograničenja na svojim omiljenim aplikacijama, od gaminga, streaminga pa do obavljanja posla. Kako bi sve funkcioniralo besprekorno, tu je snažna baterija koja će na jednom punjenju izdržati i više od jednog dana intenzivnog korišćenja. Ultra, takođe, donosi podršku i za super brzo punjenje od 45 W, prenosi preporučamo.com.

Osnovni model upravo predstavljene flagship linije je Samsung Galaxy S22 sa Dynamic AMOLED 2X ekranom dijagonale 6.1 inč. Baš kao i S22+, dizajnom podsjeća na prošlogodišnje modele ove premijum serije, ali sa znatno poboljšanim performansama i mogućnostima. I S22 i S22+ imaju aluminijumsko kućište i unapređene kamere. Glavna im je rezolucije 50 megapiksela, a prati je telefoto kamera rezolucije 12 MP sa 3x optičkim zumom. Kamere stavljaju naglasak posebno na video. To su kamere koje redefinišu video snimanje i fotografisanje. Imaju OIS opciju, do 50% više svjetla dolazi do senzora, a unaprijeđeni su i selfiji u lošem osvetljenju. Unutar ova dva modela uređaja je Snapdragon 8 Gen 1 za neke i Exynos 2200 čipset za druge regione.

Osim Galaxy S22 serije pametnih telefona, Samsung je na Unpacked događaju predstavio i novu Galaxy Tab S8 seriju tableta, uključujući modele Tab S8, Tab S8+ i Tab S8 Ultra. O svim navedenim uređajima više detalja biće u narednim danima.

Scroll to Top