Nintendo Switch najprodavanija konzola, a Elden Ring najprodavanija igra u februaru

Nintendo Switch bila je najprodavanija konzola za gaming na svijetu tokom februara. Po uspjehu na tržištu u proteklom mjesecu, iza ove kompaktne platforme za gaming ostale su konzole Sony PlayStation 5 i Xbox Series X.

U prvom mjesecu ove godine PS5 je bio najprodavanija konzola na svijetu. Nintendo Switch je u januaru zauzeo 3. mjesto, iza Xbox Series X kompanije Microsoft. Sada su se stvari donekle promijenile, pa je Switch na vrhu, a PS5 drugi po prodaji, prenosi b92.

U oktobru prošle godine, PS5 je prekinuo dugi niz Nintendo Switch konzole od skoro pune 3 godine u vrhu po prodaji. Od tada do danas, Switch i PS5 se smjenjuju na prvom mjestu po ostvarenim prodajnim rezultatima na globalnom tržištu.

Na veliki prodajni uspjeh Nintendo Switch konzole najviše je uticao kvalitet nove generacije ove kompaktne, nosive platforme za gaming. Novi Switch OLED je najpopularnija konzola u svijetu, a to je dokazano i u novembru i decembru 2021. godine.

Iako je posljednjih mjeseci Switch prodat u najviše primjeraka, PS5 je u tom periodu omogućio proizvođaču veću zaradu.

Najprodavanija igra u februaru je očekivano Elden Ring, i to veoma ubjedljivo. Iako je ova igra stigla u prodaju tek 25. februara, i ta 4 preostala dana u mjesecu su bila dovoljna da postane najprodavanija igra u najkraćem mjesecu u godini.

Scroll to Top