Grand Theft Auto V se odlično prodaje i poslije 10 godina od objave

Uprkos tome što je Grand Theft Auto V (GTA V) objavljen prije nepunih 10 godina, i dalje se odlično prodaje. Kao dio nedavnog finansijskog izvještaja kompanije Take-Two Interactive, objavljeno je da je od 2013. godine GTA V prodat u više od 165 miliona primjeraka. Ovo GTA franšizu čini velikom gotovo kao Mario Kart franšiza.

Take-Two Interactive je istakao da je tokom posljednjeg fiskalnog tromjesečja Grand Theft Auto V prodat u još 5 miliona kopija. To je dokaz da ova vremešna igra nastavlja konstantan ritam uspješne prodaje, prenosi b92. Iako se ne očekuje da GTA V prestigne rekordnu prodaju Minecrafta od 238 miliona primjeraka, igra samostalno može da se po prodaji poredi sa naslovima kao što su Sonic the Hedgehog (145 miliona), Madden NFL (130 miliona), Zelda (126 miliona ili NBA 2K (118 miliona).

Očekuje se da će nakon narednog tromjesečja GTA V po prodaji prestići Mario Kart i Final Fantasy franšize, koje su do sada prodate u 166, odnosno u 168 miliona primjeraka. Od novijih igara, Elden Ring ima ubjedljivo najbolji start. Ovaj naslov bio je u Sjedinjenim Američkim Državama drugi najprodavaniji tokom aprila 2022. Elden Ring ostaje najprodavanija igra tokom dosadašnjeg dijela 2022. godine. Prešla je i Call of Duty: Vanguard kao najprodavaniji premijum naslov tokom posljednjih 12 mjeseci. Ipak, suviše je rano prognozirati da li je Elden Ring na putu da jednog dana prestigne Grand Theft Auto V.

Nedugo nakon što je igra stigla, objavljeno je da je Elden Ring postao najprodavaniji naslov u 2022. sa preko 12 miliona prodatih kopija. S druge strane, Call of Duty je i dalje superioran kada je u pitanju prodaja tokom prethodnih 12 mjeseci. Vanguard je objavljen prošle godine. Svakako je zanimljivo vidjeti kako Elden Ring sada prevazilazi Call of Duty na različitim frontovima. Zaključno sa 31. martom, Elden Ring je prodat u ukupno 13.4 miliona primjeraka. Ako bi Elden Ring zadržao ovaj tempo, za manje od 10 godina mogao bi da dostigne sadašnji ukupan broj prodatih primjeraka igre Grand Theft Auto V.

Scroll to Top