Efikasni pročišćivači vazduha za očuvanje vašeg zdravlja i ugodan san

S povećanom koncentracijom štetnih tvari u vazduhu, pročišćivači vazduha postaju neizostavna potreba ljudi koji žele da očuvaju zdravlje svojih pluća. Ovi uređaji su kreirani tako da brzo i efikasno isfiltriraju i najzagađeniji vazduh u zatvorenim prostorima i u prostorije vrate svjež i čist vazduh. Boravak u prostorijama s pročišćenim vazduhom oslobodiće vas osjećaja umora, poboljšaće vam koncentraciju i blagotvorno će uticati na vaš san.

Meteorološki zavodi i zdravstvene ustanove sve češće nas upozoravaju na izrazito povećanu koncentraciju štetnih tvari u vazduhu. Zagađenost vazduha naročito se povećava s dolaskom hladnijih dana i početkom grijne sezone. Koliko je situacija ozbiljna govori i podatak iz relevantnih izvora da je zagađenost vazduha uzročnik povećane smrtnosti na Zapadnom Balkanu. Zagađen vazduh svakako da negativno utiče i na dužinu života. U nedostatku pravog rješenja ovog problema na nivou država, jedino nam preostaje da se za kvalitet vazduha koji udišemo pobrinemo sami. U tu svrhu, prva i najbolja opcija su provjereno efikasni pročišćivači vazduha brendova kao što su Dyson, Xiaomi, Tesla, Rowenta

Brza i ravnomjerna distribucija pročišćenog vazduha

Dyson pročišćivači vazduha su zaista jedinstvenog kvaliteta koji omogućava njihov gotovo bešuman rad i besprekorno efikasan rezultat. Dyson pročišćivači rade s funkcijom ventilatora koji je u mogućnosti da ravnomjerno i brzo distribuira pročišćeni vazduh po cijeloj prostoriji. Pročišćivači ovog brenda detektuju čestice i gasove u vazduhu, analiziraju ih i rezultate u realnom vremenu prikazuju na LCD displeju.

Xiaomi pročišćivači vazduha iz ponude 3D BOX-a odlikuju se ugrađenim troslojnim filterom koji filtrira i do 99% štetnih tvari i neugodnih mirisa iz vazduha. Troslojni filter sastoji se od primarnog PET filtera, HEPA filtera i filtera sa aktivnim ugljem. Filter poslije nekog vremena korišćenja može da se izvadi i očisti ili zamijeni novim. Mi Air Purifier uređaji su, na primjer, izuzetno efikasni, praktični i tihi pročišćivači, a ujedno i veoma štedljivi potrošači energije. Prostoriju u kojoj rade 100% štite od prašine i vune, te 91% od formaldehida i benzola. Za samo nekoliko minuta u stanju su da unesu svježinu u prostore i do 500 metara kubnih. Zahvaljujući troslojnoj filtraciji obezbijeđena im je maksimalna efikasnost.

Započnite dan naspavani, svježi i odmorni

Sličnih karakteristika su i Tesla i Rowenta pročišćivači vazduha. Pored toga što rade na filtraciji, neki od modela ovih brendova su ujedno i efikasni ovlaživači vazduha. Idealan su izbor za korišćenje u dnevnim boravcima povezanim s kuhinjom i trpezarijom. Takođe, noću mogu da se premjeste u spavaću sobu, kako biste naredni dan započeli dobro naspavani, svježi, odmorni i raspoloženi.

Skoro svi današnji pročišćivači vazduha imaju vanjski sloj primarnog PET filtera koji odstranjuje iz vazduha velike čestice, pa tako i prašinu i dlake. Srednji sloj čini HEPA filter koji izuzetno efikasno uklanja čestice veličine mikrona i hvata štetne bakterije. Na kraju, unutrašnji sloj filtera, izrađen od visokokvalitetnog aktivnog uglja, jednako moćno i efikasno upija formaldehid i druge štetne tvari i mirise.

Pročišćivači vazduha iz ponude 3D BOX-a mogu biti odlično rješenje za svaki dom. Od naročite koristi biće za domaćinstva u kojima ima pušača, kućnih ljubimaca ili članova sklonih alergijama. Kompletnu ponudu pročišćivača vazduha možete da pogledate u 3D BOX shopu bijele tehnike u TC Mercator Banjaluka. Takođe, ponuda se nalazi i na web shopu 3D BOX-a u kategoriji Mali kućanski aparati.

Scroll to Top