HBO TV serija The Last of Us – veličanstvena adaptacija video igre (Trailer)

Poslije dvije ekskluzivno emitovane epizode HBO TV serije The Last of Us, pohvale i pozitivne kritike stižu sa svih strana. Televizijska adaptacija najvećeg gaming hita čuvenog studija Naughty Dog opravdala je velika očekivanja. Originalna priča, koja je u prvoj sezoni televizijskog emitovanja podijeljena u 9 epizoda, izvorno se pojavila 2013. godine u video igri za PlayStation 3. U međuvremenu je izašao i nastavak igre za PS4, kao i još nekoliko izdanja među kojima i remaster prvobitne igre prilagođen novoj, PS5 generaciji platforme za gaming. Sva izdanja video igre za PS5 i PS4 konzole možete pronaći u 3D BOX-u po veoma prihvatljivim cijenama s obzirom na neprolaznu popularnost.

“Jedna od najboljih TV serija koje ćete vidjeti ove godine”, tvrdi britanski The Guardian. IGN Adria ističe da ova HBO adaptacija za sada djeluje kao ozbiljan kandidat za najbolju seriju u 2023. godini. “Prva sezona HBO serije The Last of Us je snažna, pa i veličanstvena adaptacija hita Naughty Dog-a, postapokaliptične video igre iz 2013”, ocjenjuje sajt Digital Trends. “Ova serija se čini kao vrijedno istraživanje izvorne priče, a uspijeva da stvori i jedinstveni identitet za sebe”, navodi Gameshub.

Savršen izbor glumaca

Neke od uglednih medijskih kuća dobile su ekskluzvini rani pristup svim epizodama prve sezone TV serije The Last of Us. Među njima vlada nepodijeljeno mišljenje da je riječ o izuzetnom ostvarenju. Kritičari smatraju da serija vjerno dočarava radnju, narativ, dijaloge i mnoge bitne detalje iz izvornog gaming ostvarenja. Naročite pohvale upućene su na račun glavnih glumaca. Pedro Pascal kao Joel i Bella Ramsay kao Ellie uspjeli su već u prve dvije epizode da oduševe fanove svojim izuzetnim rolama. Njih dvoje vjerno dočaravaju kompleksne karaktere glavnih likova iz igre. Sve ranije sumnje u izbor glavnih likova sada su definitivno odbačene kao neosnovane. Pedro i Bella naprosto odišu istom aurom kao i njihovi parnjaci Joel i Ellie iz video igre, ocjenjuje The Gamer.

Pred nama je još 7 epizoda TV serije The Last of Us, koje se na kanalima HBO emituju svakog ponedjeljka. S obzirom na dugo čekanje od epizode do epizode, fokus na seriju najbolje je održavati prolaženjem kroz istoimenu igru na PlayStation konzolama. 3D BOX je obezbijedio dovoljne količine svih dosadašnjih izdanja ove igre po najpovoljnijim cijenama u regionu.

Scroll to Top