ChatGPT zasnovan na vještačkoj inteligenciji stiže na pametne satove!

Kompanija Amazfit najavila je da chatbot zasnovan na vještačkoj inteligenciji ChatGPT uskoro stiže na njihov pametni sat GTR 4. Nova opcija biće dostupna u podešavanjima sata kao ChatGenius, a na postavljena pitanja korisnicima će odgovarati vještačka inteligencija. Očekuje se da uskoro i drugi proizvođači pametnih satova krenu istim putem.

U kratkom videu za javnost prikazan je primjer u kojem vještačka inteligencija odgovara na pitanje o poboljšanju trkačkih performansi. Nakon nekoliko sekundi, ChatGPT, odnosno ChatGenuis na Amazfit pametnom satu je dao svoj odgovor. Odgovor se prikazuje na ekranu sata tako da je potrebno malo skrolovanja za uvid u cijeli njegov sadržaj.

Vlasnici Amazfit GTR 4 pametnog sata moći će vještačku inteligenciju da upitaju, na primjer, i kakav im je bio dan, prenosi b92. Na to će ChatGPT da odgovori podacima poput broja pređenih koraka i trenutnog broja otkucaja srca. Kada želite da postavite novo pitanje, dovoljno je da dotaknete prstom po ekranu kako bi se izbrisao prethodni upit. Zatim ponovo možete da postavite pitanje i nastavite razgovor s ovim chatbotom.

Na redu su Apple, Samsung, Xiaomi…

Što se ostalih opcija tiče, očekuje se da će ChatGPT na ovom satu vlasnicima davati i odgovore na pitanja o vremenskoj prognozi, stanju na putevima, kao i druge korisne informacije. Tech Radar ističe da je Amazfit prvi predstavio ovu opciju. Na tom polju bio je mnogo brži od većih tehnoloških kompanija i proizvođača pametnih satova, što je veliko dostignuće za ovu kompaniju.

Podešavanje pametnog sata na ženskoj ruci

Za očekivati je da će istim putem uskoro krenuti i druge kompanije kao što su Apple, Samsung, Xiaomi i drugi. ChatGPT je revolucionarni rezultat tehnologije koja je u posljednjih nekoliko mjeseci postala toliko popularna da niko više ne može da ignoriše vještačku inteligenciju (AI).

Potrebno je naglasiti da na Apple satu postoji slična aplikacija, ali ona nije implementirana u sam iOS. Riječ je o aplikaciji treće strane za koju je potrebno platiti 3,99 dolara, dok bi Amazfitova aplikacija trebalo da bude dio operativnog sistema i potpuno besplatna.

Scroll to Top