3D BOX partner Srpska Open 2023 teniskog turnira u Banjaluci

3D BOX je zvanično partner Srpska Open 2023 teniskog turnira koji se ove godine, od 16. do 23. aprila, održava u Banjaluci. Prepoznajući značaj ove sportske manifestacije, 3D BOX je s velikim zadovoljstvom podržao vrijednosti na kojima je turnir izrastao u prvoklasni teniski događaj u regionu. Tim više, što 3D BOX sa organizatorima dijeli iste vrijednosti usmjerene na konstantni kreativni razvoj, bolji kvalitet rada i odgovorno poslovanje.

Srpska Open je jedan od najpraćenijih turnira u ATP kategoriji 250 od strane veoma raznolike globalne publike. Lokalno, nacionalno i internacionalno medijsko interesovanje za ovaj turnir raste svake godine. To pokazuje i dostignuta gledanost od preko 20 miliona gledalaca širom svijeta u posljednje 2 godine, na 130 TV stanica. A tu je i dodatna ekstenzivna propraćenost turnira na portalima i u štampanim medijima, kao i na digitalnim plaftomama i društvenim mrežama, navedeno je na zvaničnom sajtu organizatora.

Poslije 2 godine u Beogradu, u trećoj godini organizacije turnir se organizuje u Banjaluci. Biće iskorišćene sve prednosti i potencijali odlične infrastrukture koja tu postoji. Nova lokacija pruža mnogo prostora za kreativnost i dodatne aktivnosti kako sa učesnicima i posjetiocioma, tako i sa partnerima i sponzorima.

Zaostavština i dugoročna dobrobit za društvo

Srpska Open 2023 iz ATP kategorije 250 održaće se na teniskim terenima u Banjaluci ukupnog kapaciteta 10.000 mjesta. Od toga, više od 6.000 mjesta odnosi se na centralni teren.

3D BOX ističe da organizacija ovog velikog sportskog događaja, između ostalog, pruža i priliku za stvaranje zaostavštine i dugoročne dobrobiti za cijelo društvo. Naime, na sajtu organizatora može se vidjeti da im je bilo važno da znaju kakvu zaostavštinu njihov događaj ostavlja za buduće generacije.

“Pitali smo se da li naš turnir, kao sportski događaj, može pokrenuti i stvoriti nešto što će trajati dugo nakon što posljednji meč na terenu bude odigran. Imajući ova pitanja na umu, u okviru turnira osmislili smo projekat “1 karta – 1 drvo”, koji je imao za cilj da se za svaku prodatu kartu na turniru posadi jedno drvo. Zahvaljujući ovom projektu, posađeno je 36.000 sadnica platana i crvenog hrasta, na skoro 100 hektara zemlje, u 27 gradova i opština, na više od 120 lokacija. Ovaj broj stabala godišnje će eliminisati više od 840.000 tona Co2 iz vazduha, čime će biti ostvaren dugoročan doprinos kvalitetnijoj životnoj sredini i boljem kvalitetu vazduha, kako za sadašnje tako i za mnoge buduće generecije”, navode organizatori.

Scroll to Top