PONUDA MJESECA Nagrađivani Sony Android TV 55″ 4K UHD samo 1659 KM

Fantastični Sony Android TV XH9077, dijagonale ekrana 55 inča, odnosno 139 cm, ovog mjeseca je na akciji u 3D BOX-u. Po akcijskoj cijeni od samo 1659 KM i 2 godine garancije, trenutno ga možete nabaviti na web shopu 3D BOX-a i u 3D BOX shopu u Tržnom centru Mercator Banjaluka. Riječ je o televizoru proizvedenom prošle godine i jednom od najnagrađivanijih modela nastalih u proizvodnim pogonima kompanije Sony.

Nagrade koje je ovaj Sony Android TV osvojio odnose se na kvalitet i napredne mogućnosti na pružanju nenadmašnog korisničkog iskustva. Na ovom impresivnom televizoru uronićete u savršen kontrast moćne slike i okružujući filmski zvuk punog polja. Gledaćete detalje otkrivene u sjenama i svijetlim područjima i slušaćete zvuk koji dopire s odgovarajućeg mjesta na ekranu. Ovaj po dizajnu okvira minimalistički 4K Ultra HD TV idealan je za uživanje u omiljenim filmovima. I to upravo onako kako je njihov režiser i zamislio.

Zahvaljujući zonama LED sijalica koje svijetle nezavisno jedna o druge, Sony Android TV XH9077 pruža vrhunsko, jedinstveno korisničko iskustvo. Full Array LED ekran pruža realističniji kontrast tako što svijetla područja čini svjetlijim, a tamna tamnijim. Kontrast dodatno poboljšava algoritam X-tended Dynamic Range 6, koji prilagođava svjetlinu radi svjetlijih odsjaja i tamnijih sjena.

Object-based HDR remaster na ovom fantastičnom televizoru analizira boju objekata na ekranu i prilagođava kontrast. Za razliku od većine televizora na kojima se kontrast prilagođava po jednoj krivulji kontrasta crne i bijele, ovo je ogromna prednost. Budući da se objekti poboljšavaju zasebno, Sony Android TV XH9077 može reprodukovati veće dubine, teksture i realističnije slike.

Svaki sadržaj pretvara se u 4K kvalitet

Bez obzira na to šta gledate, uživaćete u vrhunskoj 4K slici s bogatim i realističnim detaljima i teksturama. Na Sony Android TV XH9077 modelu to omogućava 4K HDR procesor X1. Rezolucija snimaka u 2K ili Full HD rezoluciji povećava se na gotovo 4K. Za to je zaslužan algoritam 4K X-Reality PRO koji koristi 4K bazu podataka. Tu je i tehnologija TRILUMINOS, koju omogućavaju X1 procesori kompanije Sony. A zahvaljujući njoj, proširuje se spektar boja i reprodukuje više boja od standardnih televizora. Pritom analizira i obrađuje podatke na svakoj slici da bi boje bile još prirodnije i preciznije, a slike realističnije nego ikad.

Sportske i brze akcijske scene na nekim ekranima mogu izgledati mutno. Najnovija tehnologija X-Motion Clarity kompanije Sony održava uglađenost, svjetlinu i jasnoću svake scene. Svakim “treptajem” se zasebno upravlja i tako se optimizuje njegovo trajanje, a svjetlina se pojačava po potrebi. Na taj način nećete propustiti nijedan detalj na Sony Android TV XH9077 modelu. Ovakav način rada razvijen je za uživanje u originalnim sadržajima servisa Netflix. Dobićete reprodukciju apsolutno istog kvaliteta slike na Android TV-u s aplikacijom Netflix kao i televizijskom studiju. Uz Netflix Calibrated Mode autorova vizija i ideja ostaju očuvane.

Sony Android TV XH9077 je dizajniran da upotpuni kvalitet zvuka i tanki profil televizora jedinstvenim oblikom. U tu svrhu implementirana je tehnologija X-Balanced Speaker koja garantuje kristalno čist zvuk filmova i muzike. Uz dodatnu podršku Dolby Atmos tehnologije, zvukom ćete biti okruženi kao da se nalazite u sceni. Zvuk dolazi odozgo i sa svih strana kako biste čuli objekte koji se kreću iznad ili ispod vas uz realističniji, višedimenzionalni doživljaj.

Da biste kupili Sony Android TV XH9077 od 55 inča po akcijskoj cijeni ovog mjeseca, požurite na web shop 3D BOX-a ili u 3D BOX shop u TC Mercator Banjaluka, budući da su količine ovog modela na akciji ograničene.

Scroll to Top