Huawei predstavlja 24. februara svoj prvi savitljivi pametni telefon

Huawei je danas preko Twittera zvanično najavio predstavljanje svog prvog savitljivog smartfona s dijagonalom rasklopljenog ekrana od najvjerovatnije 7.2 inča. Vodeća kineska kompanija u proizvodnji pametnih telefona na ovaj način ozvaničila je trku s najvećim konkurentima.

Huawei je odredio vrijeme i mjesto predstavljanja. Biće to event u Barseloni, 24. ovog mjeseca, tačno u 14 časova. Drugih provjerenih detalja za sada nema.

Pozivna fotografija pokazuje siluetu preklopne spojnice pametnog telefona i ostavlja malo prostora za sumnju u proizvod čije predstavljanje Huawei najavljuje.

Glasine da Huawei navodno pravi savitljivi pametni telefon pojavile su se prvi put krajem 2017, podsjeća sajt Gadgets 360. Sada to već nisu više glasine, već prva ozbiljna potvrda da se primiče datum predstavljanja sklopivog Huawei smartfona.

Huawei će, navodno, u početnoj fazi proizvesti između 24.000 i 30.000 primjeraka nadolazećeg pametnog telefona. Međutim, nije poznato na kojim će tržištima prvo da se pojavi. Budući da je i Samsung za 20. februar najavio da će predstaviti svoj prvi savitljivi pametni telefon, jasno je kakvi modeli će obilježiti ovu godinu.

Scroll to Top