Zašto je Logitech G29 Driving Force pravo rješenje za Racing fanove (Video)

Racing igre na PlayStation konzolama ili nekim drugim platformama spadaju u red najpopularnijih širom svijeta. Ljudi, jednostavno, vole da dožive ludu, brzu, divlju vožnju i pokažu svoje upravljačko i takmičarsko umijeće. Ipak, tek u posljednje vrijeme ljubiteljima Racing igrica poklonjeno je nešto više pažnje koju oni odavno zaslužuju. 

Logitech G29 Driving Force Racing Wheel je definitivno najbolji set upravljačke opreme za svakog racing fana. Jedno je upravljati vozilom pomoću džojstika, a nešto sasvim drugo volanom, uz pomoć gasa i kočnice pod stopalima.

Impresivna simulacija vožnje

Zapravo, tek sa ovim setom, igrač dobija potpuni, stvarni doživljaj vožnje. Doduše, bilo je i ranije slične opreme, ali ona je više podsjećala na igračke za malo starije bebe.

Trebalo je, izgleda, vremena da volan s pratećim elementima dostigne kvalitet o kojem su gejmeri godinama maštali.

Napokon, Logitech G je pronašao rješenje koje zaslužuje sve čestitke.

Želite li savršen doživljaj brze i kvalitetne vožnje na najvišem nivou? Hoćete da dokažete sebi i drugima svoje vozačke sposobnosti i vještine? Zanima vas kako je voziti Formulu 1, terenskim vozilom prelaziti pustinju ili voziti reli? Volite WRC ili Gran Turismo Sport i hoćete da budete njihov aktivni učesnik? Logitech G29 Driving Force Racing Wheel će vam omogućiti takvo iskustvo. Riječ je, naime, o fantastičnom setu upravljačke opreme velikih mogućnosti i izrađene od najkvalitetnijih materijala.

Driving Force kompanije Logitech G oživljava impresivnu simulaciju vožnje. Fantastičan je osjećaj kada na volanu obloženom ručno šivanom kožom možete da osjetite snagu motora izabranog vozila, proklizavanje guma kod neprilagođene brzine i svaku promjenu terena. Pedale gasa, kočnice i kvačila su od nerđajućeg čelika i njima se proizvodi precizna, realna sila kočenja ili ubrzanja.

Totalna prilagođenost vozačima

Zapravo cijeli Driving Force set je osmišljen tako da pruži maksimalno realno iskustvo prave vožnje. Recimo, volan možete da okrenete za 900 stepeni, odnosno da napravite dva i po kruga kao i na pravim vozilima.

Na volanu su smještene sve neophodne komande za brzu, sigurnu i preciznu vožnju.

Od komandi za mijenjanje brzina, do LED indikatorske lampice, sve je prilagođeno potrebama vozača. Ipak, u kombinaciji sa mjenjačem Driving Force Shifter, takođe proizvodom kompanije Logitech G, stiče se posebno uzbudljivo igračko/vozačko iskustvo.

Logitech papučice i mjenjač za PlayStation

Čvrsti čelični kuglični ležajevi u vratilu volana obezbjeđuju trajnost ali i vrhunsku simulaciju pravog upravljanja vozilom. Spiralni prenosnik osigurava glatki, tihi rad i doprinosi osjećaju realne vožnje. Postolje volana osmišljeno je tako da savršeno prijanja na ravne površine. Poseban kvalitet predstavlja patentirani sistem kod seta pedala, koji se može čvrsto fiksirati čak i za tepih.

Scroll to Top