Novi Snapdragon čipset sa AI znatno ubrzava rad smartfona srednje klase

Stigao je novi čipset za telefone srednje klase koji će dodatno podići standard smartfona koji nisu pretjerano skupi. Riječ je o čipsetu Qualcomm Snapdragon 712, čija ključna unapređenja obećavaju fantastično korisničko iskustvo.

Naravno, Qualcomm ima svoj premijum čipset Snapdragon 855 namijenjen skupocjenim mobilnim telefonima. Međutim, nedavno se u njihovoj ponudi pojavio i potpuno nov čipset za modele smartfona srednje klase.

Sa Snapdragon 712 čipsetom, modeli smartfona iz srednje klase će postati mnogo brži.

Raspolagaće brojnim novijim funkcijama i unaprijeđenom vještačkom inteligencijom. Jasno je da se radi o čipsetu koji dolazi nakon Snapdragon 710 čipesta. Međutim, unapređenja koja donosi novi Snapdragon 712 čipset po pitanju performansi su ogromna. Osim toga, čipset je na bazi 10 mm arhitekture sa višejezgrenom Qualcomm AI postavkom.

Ovaj čipset dolazi sa Qualcomm Hexagon 685 DSP, Qualcomm Adreno 616 grafičkim čipom i Qualcomm Kryo 360 procesorom. Iz ovog nije teško zaključiti da se kod Snapdragon 712 čipseta sve vrti oko sjajnih performansi, kako multimedije, tako i gejminga.

Korisnici smartfona srednje klase sa ovim čipsetom moći će da uživaju u boljim opštim performansama, ali i tokom igranja igrica.

Qualcomm obećava da će iskustvo biti slično onom koje se stiče tokom gejminga na konozoli.

Kada je u pitanju kvalitet tona, Qualcomm Aqstic audio tehnologija omogućava premijum iskustvo, bez kompromisa. Sanpdragon 712 donosi i bolju optimizaciju utroška energije što bi trebalo da obezbijedi duži vijek baterije smartfona. Naravno, Qualcomm Quick Charge 4+ tehnologija dolazi uz ovaj nevjerovatan čipset tako da će baterija moći da se napuni prilično brzo.

Izvor: pametnitelefoni.rs

Scroll to Top