Xiaomi Mi 9, flagship koji će unijeti pometnju na tržištu smartfona

Za nekoliko časova u Pekingu će biti službeno predstavljen novi smartfon kompanije Xiaomi, njihov ovogodišnji flagship – Mi9! O vjerovatno najboljem telefonu ovog brenda se manje-više već sve zna. Prognoze govore da bi zbog relativno niske cijene mogao unijeti pravu pometnju na globalnom tržištu i zadati glavobolje vodećim brendovima.

Za razliku od drugih proizvođača smartfona, kineska kompanija nije dopustila glasine, već je sama dozirala informacije o svojoj novoj perjanici. Jednostavno, skoro sve su saopštili i prije zvanične promocije Mi9 modela za kojim već vlada ogromno interesovanje.

Moćna trostruka kamera

Veliko zanimanje za ovaj premijum model nije bez osnova. Mi9 je bogato opremljen uređaj, a Xiaomi smartfoni su do sada uvijek dolazili sa fantastičnim odnosom cijene i kvaliteta. Sasvim dovoljno da se i na ovaj model obrati pažnja, zar ne? Sudeći po dosadašnjim informacijama, Xiaomi Mi9 je stvoren da dominira u svim segmentima.

Najavljujući svoj novi flagship, Xiaomi je prvo istakao moćnu glavnu trostruku kameru. Najjača će imati čak 48 MP, ultraširoka 16 MP, a telefoto senzor 12 MP. Širokougaona kamera će imati ugao snimanja od 117 stepeni, a telefoto senzor je opremljen i dvostrukim optičkim zumom.

Uređaj je baziran na čipsetu namijenjenom top telefonima. Dakle, pokretaće ga Snapdragon 855 izveden u 7-nanometarskoj tehnologiji što garantuje vrhunske performanse i brzinu u radu. Telefon dolazi u varijantama sa 6/8 GB RAM-a i 64/128/256 GB interne memorije.

Samsungov ekran

Najzanimljiviji detalj je da će Xiaomi Mi9 imati Samsungov Super AMOLED ekran dijagonale 6.39 inča i rezolucije 2280×1280 piksela. Ekran će biti zaštićen najboljim Gorilla staklom.

Kineska kompanija zaista ništa nije prepuštala mašti znatiželjnika širom svijeta. Navedeno je, između ostalog, da će Mi9 imati i pomalo zapostavljeni IR senzor koji će uređaj, po potrebi, pretvoriti u daljinski upravljač. Znamo, takođe, da ovaj model ima i novi NFC čip, Dark Mode, poboljšani in-displej čitač otiska prsta, poboljšani GPS…

Scroll to Top