Video o dolazećoj Huawei P30 seriji najavljuje ludo moćne kamere

Tačno 20 dana prije zvaničnog predstavljanja u Parizu, Huawei Mobile je objavio video najavu svoje dolazeće P30 serije. Telefon će imati periskopsku kameru za zumiranje dugog dometa. Ona će postizati neke lude stvari, potvrdio je jutros Clement Wong, potpredsjednik marketinga kompanije Huawei Mobile.

Huawei je još sredinom februara postavio fotografiju površine Mjeseca na kinesku društvenu mrežu Weibo. Wong je potvrdio da je fotografija snimljena ručno i obrađena u smartfonu koji će biti predstavljen u Parizu. Zanimljivo je da se Mjesec pojavljuje i u današnjem video spotu.

Druga zanimljivost u videu nagovještava poboljšanje performansi zvučnika. U spotu vidimo animacije u vezi zvučnika i zvučne talase koji sugerišu da bi P30 serija mogla imati stereo zvuk. Moguće je, takođe, da video najavljuje alternativno rješenje LG-jevom Crystal Soundu u G8, koji proizvodi zvuk pomoću stakla displeja.

Bubble i 3D efekti u današnjem tizeru dodatno će zagolicati maštu ljubiteljima Huawei brenda. Iako najvjerovatnije najavljuju neku novu funkciju na P30 modelima, ona još nije do kraja otkrivena. Pretpostavlja se da će to biti 3D Face Unlock opcija, kao na flagshipu Mate 20 Pro. Međutim, to još niko nije želio da potvrdi.

Ono što je Huawei Mobile već potvrdio u vezi dolazeće P30 serije je da će smartfoni biti foto-orijentisani. Kineska kompanija je, naime, već otkrila da će smartfon P30 serije imati quad fotoaparat sa “super-zoom” mogućnostima.

Scroll to Top