Prvi testovi modela Huawei P30 serije ističu supermoćne Leica kamere

Huawei P30 serija smartfona biće zvanično predstavljena 26. marta u Parizu. Međutim, vrhunski kvalitet posljednjih modela ovog brenda uticao je i na ogroman interes za dolazeću seriju telefona kineske kompanije.

Kako teče odbrojavanje do 26. marta, tako i glasine o Huawei P30 smartfonima postaju sve učestalije. Poneka dobija i zvaničnu potvrdu. P30 Pro se već pojavio na Geekbenchu, a zatim i na AnTuTu listingu. Ova testiranja otkrila su neke veoma bitne specifikacije uređaja i performanse čipseta P30 Pro modela.

P30 Pro je telefon premijum klase

Na AnTuTu testu Huawei P30 Pro zabilježio je rezultat od 286.152 poena. To je čak nešto bolji rezultat od onog koji je jesenas ostvario Huawei Mate 20. Potvrđeno je da će telefon pokretati jedan od najboljih čipseta današnjice, a to je Kirin 980 izrađen u 7-nanometarskoj tehnologiji. U kombinaciji sa 8GB RAM-a i 256 GB radne memorije, dileme više nema, biće to uređaj premijum klase.

AnTuTu listing takođe otkriva da će Huawei P30 Pro imati Full HD+ rezoluciju i prostran ekran. Ranije je potvrđeno da će ovaj model imati i supermoćnu periskopsku kameru sa nevjerovatnim desetostrukim zumom. I ovaj put na uređajima P30 serije biće fantastične Leica kamere.

Sve više zvaničnih podataka isplivava i za Huawei P30 Lite, uključujući i okvirnu cijenu ovog modela od oko 750-850 KM.

Specifikacije P30 Lite

Prema onome što smo do sada saznali, Huawei P30 Lite će imati IPS LCD dijagonale od najmanje 6 inča. Kamere su i na ovom modelu glavni adut, naročito prednja koja, navodno, ima čak 32 MP. Na poleđini trebalo bi da se nađu tri kamere od 24, 8 i 2 MP. Ovaj najjeftiniji model iz P30 serije navodno će pokretati Kirin 710, dok će memorijsku konfiguraciju činiti 4 ili 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije.

Zanimljiv je podatak da će P30 Lite imati bateriju kapaciteta 3240 mAh i opciju brzog 18W žičnog punjenja.

Scroll to Top