DXOMARK Huawei P30 Pro je novi svjetski šampion u kvalitetu kamera!

Huawei P30 Pro je od danas, zvanično, smartfon sa najboljim kamerama. Telefon koji je tek juče premijerno predstavljen javnosti na konferenciji u Parizu, podvrgnut je detaljnom testiranju svojih kamera.

Uticajni DxOMark sajt, utvrdio je na osnovu rezultata dobijenih sveobuhvatnim testiranjem kamera, da P30 Pro ima najbolji fotoaparat među smartfonima. Sa 112 bodova zasjeo je na vrh top liste, ostavljajući iza sebe nekoliko fantastičnih telefona. Dakle, kada su u pitanju glavne kamere, najnovija rang lista izgleda ovako:

1. Huawei P30 Pro – 112 bodova

2. Huawei Mate 20 Pro – 109 bodova

3. Huawei P20 Pro – 109 bodova

4. Samsung Galaxy S10+ – 109 bodova

5. Xiaomi Mi 9 – 107 bodova

6. Apple iPhone Xs Max – 105 bodova

Kad su u pitanju selfie kamere, situacija je nešto drugačija. Naime, Samsung Galaxy S10+ je zadržao prvu poziciju kao smartfon sa najboljom prednjom kamerom. P30 Pro je na ovoj tabeli tek četvrti, sa 89 bodova, sedam manje od lidera.

Huawei P30 Pro ima četiri kamere na poleđini s kojima su stigla mnoga poboljšanja u odnosu na prethodnike. U ovom moćnom setu posebno oduševljava tele-foto kamera s optikom za postizanje petostrukog optičkog zuma.

Rezultati fotografisanja i snimanja videa kamerama P30 Pro, u svim uslovima osvijetljenosti, jednostavno su impresivni. Nevjerovatnim mogućnostima zumiranja ili zamućenja pozadine, te odlično ukomponovanom vještačkom inteligencijom, korisnici će biti oduševljeni.P30 serijom smartfona kompanija Huawei je potvrdila da je svjetski lider u naprednim tehnologijama razvoja kamera na telefonima.

Scroll to Top