XIAOMI Strateško udruživanje, niska cijena – visok kvalitet, najbrži punjač…

Kineskoj kompaniji Xiaomi nikad ne ne dostaje elana i nekonvencionalnih metoda u razvoju, promociji i prodaji smartfona i drugih uređaja. Poslije uspješnog osamostaljivanja svog brenda Redmi, ovaj se sada samostalno pojavljuje na tržištu i od početka privlači ogromnu pažnju. Nešto ranije, i svom podbrendu Pocophone su utabali put za budući samostalan razvoj.

Xiaomi je i ranije volio da sklapa unosna partnerstva. Njihova saradnja sa kompanijom Google rezultovala je odličnim, čistim Android One smartfonima, kao što su Mi A1 i Mi A2. Kasnije su udružili snage i sa kompanijom Black Shark, a proizvod tog udruživanja su vrhunski gaming smartfoni.

Saradnja s Marvelom

Pored nepogrešive strategije udruživanja, Xiaomi gaji i nešto drugačiju tržišnu taktiku od konkurencije. Svi njihovi proizvodi prepoznatljivi su po nespornom kvalitetu, ali i po više nego prihvatljivoj cijeni. Taj odnos cijene i kvaliteta, prvenstveno smartfona, obezbijedio im je poziciju među pet vodećih svjetskih brendova.

Pomenuti brend Redmi, nastavljajući stopama matične kompanije, sklopio je saradnju, ni manje ni više, nego sa Marvelom. U narednom periodu, uz Marvelov film “Osvetnici: Rat beskonačnosti” promovisaće se novi Redmi smartfoni. I bez Marvela, Redmi serija je ostavila snažan utisak pojavljivanjem na tržištu. Novi modeli Redmi Go, Redmi Note 7 i još neki namijenjeni azijskom tržištu, sada će uz “Osvetnike” biti još popularniji.

Najbrži punjač na svijetu

Prije nekoliko mjeseci kompanija Xiaomi je sličan potez napravila i na promociji dolazećeg modela Mi 9 koji se promoviše uz film “Alita: Battle Angel”. S druge strane, Marvel je do sada, uz serijal “osvetnika” imao saradnju sa OnePlus, takođe kineskim brendom smartfona.

Očigledno zadovoljni dosadašnjim rezultatima, u kompaniji Xiaomi razvili su i najbrži punjač na svijetu – Super Charge Turbo. Bateriju telefona kapaciteta 4000 mAh taj punjač (100W – 20V/5A), od 0 do 100 odsto puni za svega 17 minuta. Pored toga, stižu i glasine da je uveliko u pripremi i dvostruko savitljivi Xiaomi telefon.

Sudeći po dosadašnjim potezima kompanije Xiaomi, realno je pretpostaviti da će i ove godine prirediti još neka prijatna iznenađenja za svoje stare i buduće fanove.

Scroll to Top