Šta smo do sada saznali o dolazećoj Galaxy A seriji fantastičnih smartfona

Fantastični i širem krugu korisnika pristupačni Samsung Galaxy A50 se već nalazi na svim 3D BOX prodajnim mjestima. Zvanična promocija cijele A serije odigraće se 10. aprila. Biće to prilika da se bliže upoznamo i sa ostalim izuzetnim modelima iz te linije.

Samsung je u februaru predstavio svoju jubilarnu, Galaxy S10 liniju flagship modela. Ono što slijedi moglo bi da bude mnogo interesentanije za šire mase budući da stižu znatno pristupačniji smartfoni. Međutim, to što će uređaji A serije biti značajno jeftiniji, ne znači da će biti spornog kvaliteta.

Južnokorejska kompanija je poznata po tome da A seriju koristi za testnu primjenu svojih novih, naprednih rješenja u razvoju smartfona. Tako je i ovaj put, kada odbrojavamo dane do pojavljivanja na tržištu A30, A70, A90 i možda još nekog A modela.

A90 bez notch-a u vrhu ekrana?

S obzirom na raniju premijeru, već smo se uvjerili da je Galaxy A50 pravi biser među telefonima srednjeg cjenovnog ranga. Raskoš bukvalno isijava iz ovog prelijepog telefona sa prostranim Super AMOLED Infinity-U ekranom dijagonale 6.4 inča. Iduće sedmice, napokon ćemo imati priliku da otkrijemo i sve kvalitete modela A70 i A90. Sudeći po glasinama i informacijama insajdera, riječ je izuzetno atraktivnim telefonima. Navodno, krcati su novim opcijama i rješenjima kakva do sada nismo imali priliku da vidimo na smartfonima.  

Galaxy A90, navodno, dolazi sa ogromnim Super AMOLED ekranom savršenog prikaza i bez notch-a u vrhu. Taj notch u posljednje vrijeme pojavljuje se na skoro svim novijim modelima i u njega je obično smještena selfie kamera. Budući da je notch mnogima iritantan, jer narušava autonomiju ekrana, Samsung je, izgleda, pronašao novo rješenje. Ako je vjerovati glasinama, A90 će imati pokretnu selfie kameru koja će prilikom upotrebe izlaziti iz kućišta. Po obavljenom poslu, kamera će se vraćati u kućište i ponovo postati nevidljiva.

Samsung u A seriju uvodi nove opcije

Iako je Samsung na pojedina tržišta već lansirao modele A10, A30 i A50, opravdano se očekuje da će A70, i naročito A90, biti najvredniji dragulji navedene serije. Galaxy A70 po svemu sudeći stiže sa Super AMOLED ekranom veličine od čak 6.7 inča po dijagonali. Zna se da će imati izuzetan set kamera sa mnogo naprednih rješenja podržanih vještačkom inteligencijom. Takođe, imaće moćan čipset i veliku količinu radne i interne memorije koja garantuje fluidan rad.

Manje-više isto važi i za A90, s tim da, ako je vjerovati glasinama, ovaj model će imati ekran dijagonale 6.41 inča. Međutim, A90 će vjerovatno imati nešto bolje performanse i više eksperimentalnih opcija. Dosadašnje iskustvo nas uči da Samsung rijetko griješi. Nova rješenja na novim telefonima ne traba da nas plaše. Naprotiv, do sada smo se uvjerili da Samsung zna da pogodi želje i potrebe korisnika. Iduće sedmice, 10. aprila, imaćemo priliku da se ponovo uvjerimo u to.

Scroll to Top