SAMSUNG Dokazaćemo i u narednoj deceniji zašto smo najbolji brend

Samsung će i u narednoj deceniji biti najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu i predvodnik na tržištu te vrste uređaja. Ovo je poručeno iz vrha menadžmenta južnokorejske kompanije kao njihov poslovni plan i cilj, ali i kao odgovor konkurentima, prvenstveno brendovima Apple i Huawei.

“Samsung se kao vodeći proizvođač uvijek fokusirao na inovacije i poboljšanje svojih proizvoda. To će biti fokus kompanije i u dolazećoj deceniji”, kaže DJ Koh, izvršni direktor Samsunga.

Samsung čini sve da zadrži lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji najkvalitetnijih telefona

Da Samsung zaista čini sve da zadrži lidersku poziciju u proizvodnji i prodaji najkvalitetnijih telefona, pokazali su već početkom 2019. U februaru je predstavljena jubilarna i fantastična Galaxy S10 serija top telefona, a uz nju i prvi savitljivi Galaxy Fold. Ubrzo potom, na svjetlo dana počeli su da izlaze i nevjerovatno atraktivni telefoni A serije. Ti modeli već zauzimaju vodeća mjesta u srednjoj cjenovnoj klasi uređaja, a odlikuje ih savršen dizajn i odlične performanse.

Već na ljeto, od Samsunga možemo očekivati i prve zvanične najave nove Note serije smartfona. Mnogi vjeruju da će ta linija uređaja ostvariti i najbolji tržišni učinak za južnokorejsku kompaniju. Biće to, sigurno, flagship modeli kojima će Samsung još jednom pokušati da potvrdi svoju dominaciju na globalnom tržištu pametnih telefona. Nije teško povjerovati da će u tome i uspjeti, jer na takav zaključak navode njihovi rezultati iz prethodnih godina.

Scroll to Top