Ubisoft poklanja Assassin’s Creed Unity u znak sjećanja na Notre-Dame (Video)

Vijest o uništenju katedrale Notre-Dame u stravičnom požaru je za nekoliko minuta obišla svijet. U nepovrat je otišlo neprocjenjivo blago svjetske kulturne baštine. Ipak, da tragedija ne bude potpuna, potrudio se Ubisoft, čuvena francuska izdavačka kuća za video igre.

Bogate francuske porodice su odmah poslije požara osnovale fond za prikupljanje novca za obnovu katedrale. Već prvog dana skupljeno je 600 miliona evra, ali Ubisoft je povukao potez koji ostavlja najjači utisak. Naime, ova francuska izdavačka kuća omogućila je do 25. aprila svim zainteresovanima potpuno besplatno preuzimanje njihove igre Assassin’s Creed Unity.

Razgledajte Notre-Dame već danas

Kao što znamo, Assassin’s Creed Unity je naslov igre koja igrača uvodi u doba revolucionarnog prevrata u Francuskoj. Bilo je to vrijeme kada se život lako gubio, ali i kada se određivala svjetlija budućnost čovječanstva. Za potrebe igre, Ubisoft je vjerno kreirao repliku cijelog Pariza iz 18. vijeka.

Očekivano, jedna od udarnih tačaka igre je i katedrala Notre-Dame, koja je u igri prilično vjerno predstavljena, prenosi PC Press. Na taj način su igrači dobili priliku da vide kako je izgledala ova katedrala i spolja i iznutra. Prije pet godina Ubisoft je objavio da je kreiranje katedrale u igri trajalo čak 14 mjeseci! Tom prilikom istakli su da se ponose 90-procentnom vjernošću replike, misleći i na spoljni i na unutrašnji dizajn.

Sada, poslije požara, poručuju kako žele da “svi igrači dobiju priliku da dožive veličanstvenost i ljepotu katedrale Notre-Dame”. Zainteresovanima za besplatno preuzimanje igre potrebno je samo da imaju Uplay nalog. Uplay je igrački digitalni servis kompanije Ubisoft. Igra se može preuzeti iz same aplikacije, ili posjetom na linkovani sajt, te klikom na odgovarajući baner.

Igra vam ostaje zauvijek

Svim korisnicima PC računara, koji Assassin’s Creed Unity preuzmu do 25. aprila, igra zauvijek ostaje u njihovoj digitalnoj biblioteci. Pored ovog velikodušnog gesta, Ubisoft je u fond za obnovu katedrale donirao i 500.000 evra.

Assassin’s Creed serijal kompanije Ubisoft i te kako je poznat i korisnicima PlayStation 4 konzola, kao pravo remek djelo u svijetu gejminga.

Scroll to Top