GTA V za PS4 skoro šest godina bilježi odlične rezultate prodaje (Video)

Ultrapopularna igra Grand Theft Auto V (GTA V), za PlayStation 4, do sada je isporučena u bezmalo 110 miliona primjeraka! Ne bi to možda ni bilo toliko značajno da nije u pitanju igra iz septembra 2013. godine.

Prodaja GTA V igre tokom prvog kvartala 2019. godine bila je iznad očekivanja i izdavačke kompanije Take-Two Interactive. Ta impresivna prodaja bila je i prethodno vidljiva na raznim objavljenim top listama, objavio je GamePerspectives.hr.

Na primjer, Grand Theft Auto 5 je završio na drugom mjestu najprodavanijih PS4 igara tokom aprila na evropskom PS Store-u. GTA 5 je iza sebe ostavio i takve naslove kao što su World War Z, Mortal Kombat 11 i FIFA 19.

Uvijek u vrhu na top listama

Igra se, takođe, redovno nalazi među prvih pet pozicija sedmične UKIE top liste. UKIE top lista formira se na osnovu rezultata prodaje fizičkih primjeraka igara u Velikoj Britaniji. Kvalitet GTA 5 je nesporan, budući da popularnost igre ne jenjava ni poslije nepunih šest godina od njenog pojavljivanja.

Doduše, neprolaznoj vrijednosti igre Grand Theft Auto V ide na ruku i to što je danas mnogo jeftinija nego prethodnih godina. Originalna igra GTA V za PlayStation 4 konzole danas može da se kupi za svega 39 KM.

GTA V je akciona avantura smještena u otvoreni svijet i istovremeno je sadistička, zabavna, fina i razularena

Podsjetimo se, GTA V za PlayStation 4 konzole je akciona avantura smještena u otvoreni svijet. Ovo je istovremeno sadistička, zabavna, fina i razularena igra koja obara rekorde i takva je da malo koga neće očarati. Nijedna Open World igra današnjice nije ni blizu GTA V po mogućnostima uvlačenja igrača u svoj akcioni, ludi i zabavni svijet.

Sve vrvi od sadržaja i akcije

Kao što znamo, „petica“ donosi najveći otvoreni svijet ikada u ovom slavnom serijalu. Nisu Los Santos i okolina toliko impresivni samo zbog svoje ogromne površine, koliko zbog nevjerovatne količine sadržaja na svakom metru. Svejedno da li ste na kopnu, moru ili u vazduhu, sve vrvi od dešavanja i akcije.

O popularnosti igrice najbolje govori podatak da je od prodaje u prva tri dana donijela zaradu od nevjerovatnih milijardu dolara! Inače, Grand Theft Auto 5 je stigao do 53 miliona isporučenih primjeraka u maju 2015. godine. Prekretnicu od 80 miliona isporučenih primjeraka dostigao je u maju 2017. godine. U prvoj polovini ove, 2019. godine, GTA 5 je na pragu 110 miliona prodatih primjeraka. Impresivno!

Scroll to Top