Xiaomi priprema telefone s pop-up kamerama i Snapdragon 855 čipsetom

Kompanija Xiaomi u posljednje vrijeme na tržište isporučuje odlične telefone prihvatljive cijene. Ne strahujući da će tržište biti prezasićeno njihovim novim modelima, sada najavljuju još dva vrhunska smartfona. Prema prvim informacijama, oba telefona će biti predstavljena ove godine i oba će imati moćni Snapdragon 855 čipset.

Znajući dosadašnju politiku kineske kompanije, ne treba sumnjati da će i ova dva nova uređaja imati izuzetno konkurentnu cijenu. S obzirom na prve najave, mogla bi to da budu dva i te kako poželjna telefona. Oba ova smartfona, navodno, imaće pop-up kamere po uzoru na tek predstavljeni Samsung Galaxy A80, prvi takve vrste u svijetu.

Stižu nam Davinci i Raphael

Praktično, to bi značilo da Xiaomi najažurnije prati nove trendove, ali i da pametno bira novitete koje će uvoditi u svoje nove proizvode. Naime, pop-up kamere na telefonu služe i kao glavni fotoaparat ali i aparat za selfie snimke budući da se okreću oko svoje horizontalne ose. Na taj način kvalitet selfie snimaka postaje jednak kvalitetu klasičnih snimaka.

Prve glasine govore da tek najavljeni Xiaomi telefoni nose zanimljive kodne nazive Davinci i Raphael. Međutim, još je nepoznato da li je riječ o novoj generaciji Pocophone, Mi Mix ili Redmi modela.

U svakom slučaju, najavljeni telefoni trebalo bi da imaju vrhunske performanse s obzirom na Snapdragon čipset koji im je predviđen. Takođe, najavljeno je da će oba modela imati senzor otiska prsta na prostranim ekranima. Sve navedeno ukazuje da je riječ o top telefonima koji će po kvalitetu biti tu negdje na granici premijum zone.

Najbolji čipset po razumnoj cijeni

Podsjećanja radi, Xiaomi je ove godine već isporučio na tržište dva modela pametnih telefona sa Snapdragon 855 čipom. To su fantastični Xiaomi Mi 9, koji uskoro stiže i na naše tržište, i Xiaomi Mi Mix 3 5G. Xiaomi Mi 9 je na do sada urađenim testovima pokazao impresivne rezultate.

Zanimljivo je da Xiaomi Mi 9 uspješno parira čak i dvostruko skupljim modelima drugih brendova. Ništa manje ne očekujemo ni od tek najavljenih novih Xiaomi modela koji bi do kraja godine trebalo da ugledaju svjetlost dana.

Scroll to Top