Procurio prvi snimak finalnog dizajna novih iPhone modela (Video)

Poslije višemjesečnih glasina, “procurio” je snimak koji navodno otkriva novi dizajn dolazećih Apple telefona. Prvi video snimak modela koji bi u septembru trebalo da se pojave pod nazivom iPhone XI, objavio je sajt cashkaro.com.

Prema tim objavama, prvo na video snimku, a zatim i na fotografijama, vidljivo je da novi iPhone stiže s tri kamere na poleđini. Ako se pokaže da su ovi snimci autentični, biće to prvi put da neki iPhone ima toliko kamera.

Prvi put trostruka kamera

Još od dolaska iPhone 7 Plus telefona u septembru 2016. godine, najskuplji iPhone uređaji su dolazili sa dvije zadnje kamere. Sudeći po ovoj najnovijoj objavi, reklo bi se da se i Apple, konačno, priklonio trendovima na tržištu. Ti trendovi nameću proizvođačima obavezu trostrukih, pa čak i četvorostrukih glavnih kamera, pa će tim putem krenuti i Apple.

Prema informacijama koje prate objavljeni snimak, kamere na novim iPhone modelima imaće neke veoma posebne funkcije. Za sada je izvjesno da će trostruku kameru na poleđini dobiti top model iPhone XI Max. U sferi nagađanja ostaje da li Apple priprema još neke atraktivne uređaje za jesen.

Očekuje se da će iPhone XI Max imati tri zadnje kamere, od kojih će jedna biti “super-wide-angle” kamera

Podsjetimo, ranije smo objavili da je u pripremi čak pet novih smartfona na kojima u kompaniji Apple trenutno rade. Prema tim još nepotvrđenim glasinama, na jesen nas čeka čak pet novih modela, od kojih će dva nositi oznaku Pro.

Trenutno, najviše informacija dolazi o modelu radnog naziva iPhone XI Max. Očekuje se da će ovaj telefon imati tri zadnje kamere, od kojih će jedna biti “super-wide-angle” kamera. Sve kamere će biti smještene unutar kvadratnog modula, koji se može vidjeti na poleđini telefona. Za sada nema previše informacija, ali neke glasine govore da će novi senzori stizati sa dobro poznatom rezolucijom od 12 megapiksela.

Unaprijeđeni Face ID mehanizam

Očekuje se da će se uz ovu kameru naći još i primarni senzor, ali i telefoto senzor. Navodno, svi senzori trebalo bi da imaju po 12 MP. U zavisnosti od boje, mijenjaće se i boja stakla na telefonima, ali će senzori uvijek oko sebe imati nešto crnog stakla.

Vjeruje se da će telefoni zadržati identičan dizajn prednje strane, navodi PC Press. Bude li tako, biće to treća takva generacija za redom, nakon iPhone X i iPhone Xs modela. Očekuje se da će iPhone XI Max imati dobro poznati OLED ekran od 6.5 inča, uz ogroman zarez na gornjoj ivici. Prema nekim izvještajima, moguće je da će zarez biti minimalno smanjen, ali renderi pokazuju da je i dalje veoma veliki i izražen.

Osim toga, Apple navodno sprema napredniju verziju Face ID mehanizma prepoznavanja lica, koji će omogućiti korisnicima da otključaju svoj telefon i u situacijama kada ga drže veoma blizu sebi. Takođe, Apple planira da unaprijedi selfi kameru, nakon četiri godine korišćenja iste prednje kamere od 7 MP. Očekuje se da će ove godine Apple pokušati da uhvati korak sa rivalima sa unaprijeđenim senzorom od 12 MP. Nema najava da li bi ovakva kamera mogla imati neki napredni autofokus, poput Galaxy S10 telefona.

Podrška za brzo punjenje

Iako tehnički nema nekih posebnih potvrda, sasvim je jasno da će Apple koristiti novi A13 procesor, zajedno sa iOS 13 operativnim sistemom na ovom telefonu. Neke glasine govore o podršci za reverse wireless charging, kao kod Huawei Mate 20 Pro, P30 Pro i Samsung Galaxy S10 modela. Na taj način bi korisnici mogli da pune svoje AirPods slušalice i Apple Watch pametne satove jednostavnim postavljanjem na sam telefon. Takođe, novina bi trebalo da bude i brzi punjač od 18 W. Pretpostavlja se da će kapacitet veće baterije biti u rangu od 3491 mAh do 3650 mAh.

Očekuje se da iPhone XI Max debituje u septembru na tradicionalnoj Apple konferenciji, zajedno sa regularnim iPhone XI i pristupačnijim iPhone XR telefonom druge generacije, za koji još nije potvrđeno kako će se zvati.

Scroll to Top